BPR batal jumpa Anwar hari ini
Kira-kira 100 orang berkumpul di pejabat Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Petaling Jaya pagi ini, menunggu ketibaan para pegawai Badan Pencegah Rasuah (BPR).
Kira-kira 100 orang berkumpul di pejabat Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Petaling Jaya pagi ini, menunggu ketibaan para pegawai Badan Pencegah Rasuah (BPR).
Sebelum itu, pegawai BPR telah menelefon Anwar pada kira-kira jam 11 pagi, mengatakan yang mereka dalam perjalanan ke pejabatnya di Seksyen 16.
Bagaimanapun, kira-kira 10 minit kemudian, mereka menghubungi Anwar mengatakan mereka tidak jadi datang hari ini.
Mereka berkata akan menghubungi semula Anwar kemudian bagi menetap tarikh baru untuk menemuinya.
Hari ini merupakan tarikh akhir yang diberikan oleh BPR kepada Anwar untuk menyerahkan versi penuh klip video perbualan telefon peguam Datuk VK Lingam, didakwa dengan Ketua Hakim Negara, Tun Ahmad Fairuz, mengenai pelantikan hakim-hakim.
Anwar diberitahu sebelum ini, jika enggan menyerahkan versi penuh itu, beliau akan berdepan dengan hukuman dua tahun penjara atau denda sehingga RM10,000 atau kedua-keduanya mengikut Akta Mencegah Rasuah.
Ketika dihubungi semalam, pembantu Anwar - Nik Nazmi Nik Ahmad - pihaknya akan menyerahkan salinan klip video sepanjang lapan minit yang telah dilihat umum.

