Malaysiakini
Sukan | Diterbitkan | Dikemaskini
Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA) yakin tiada pemain pasukan itu terlibat dalam gejala rasuah atau terbabit dengan bookie (judi bola).
Presidennya Ahmad Amizal Ahmad Rafie berkata beliau menaruh sepenuh kepercayaan terhadap pemain meskipun persatuan berdepan masalah tunggakan bayaran gaji.
“Saya penuh kepercayaan pemain-pemain Perlis tidak akan melibatkan diri dengan perbuatan haram itu kerana mereka lebih sayangkan karier masing-masing,” katanya kepada Bernama hari ini.
Beliau diminta mengulas pendedahan seorang bekas pemain Liga Perdana yang mendakwa pernah didekati bookie setelah mengetahui pasukan diwakilinya mempunyai masalah tunggakan gaji.
Pemain itu dilaporkan berkata terpaksa meninggalkan sukan yang diminatinya selepas majikan gagal membayar gajinya sepanjang musim lepas.
PFA menjadi tumpuan media susulan kegagalan persatuan melunaskan bayaran gaji untuk pemainnya sepanjang musim 2018.
- Bernama
PERINGATAN:
Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.