
Kontra budaya Carburetor Dung
Kerana tidak memahami realiti sosial ini, maka ramailah yang pening kepala, berang, panik moral dan ada pula yang mengamuk apabila dihadapkan dengan persembahan kumpulan muzik punk 'Carburetor Dung', dalam perhimpunan Gabungan Memprotes Kenaikan Harga Minyak (Protes) pada 6 Julai lalu.
"Saya lebih suka sekiranya muzakarah itu berlandaskan satu matlamat yang ikhlas," katanya kepada pemberita di Kota Bharu hari ini ketika diminta mengulas perkara tersebut.
Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyokong keputusan ketua umum PKR itu yang enggan membenarkan Hospital Kuala Lumpur (HKL) mengambil sampel DNA kerana dikhuatiri dimanipulasi pihak berkuasa.
Timbalan ketua polis negara berkata, polis akan menggunakan ruang perundangan yang ada untuk mendapatkan contoh DNA Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegaskan parti itu akan terus bersama Pakatan Rakyat bagi mewujudkan sebuah kerajaan yang amanah, bersih dan adil.
"Dewan Pemuda PAS melihat bahawa kerajaan BN sengaja memanipulasikan isu liwat ini untuk menyekat Anwar daripada meneruskan usahanya mengambil alih kerajaan."
Ahli jawatankuasa pusat Dr Tan Yee Kew meninggalkan MCA dan bakal mencetuskan kegemparan baru apabila bekas setiuasaha parlimen ini diura-urakan akan menyertai PKR.
Beliau dijangka didakwa bawah Kanun Keseksaan berhubung dakwaannya dalam akuan berkanunnya yang mengaitkan Rosmah Mansor dengan pembunuhan Altantuya Shaariibuu.