
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar


Polis hari ini merekodkan kenyataan penyanyi rap dan pengarah filem Wee Meng Chee berhubung video kontroversi terbarunya berjudul ‘Nah'.

Menteri Besar Perak Datuk Seri Zambry Abdul Kadir berbelanja sakan apabila membawa 103 anak angkatnya membeli pakaian raya di sebuah pasar raya di Ipoh.

Ahmad yang juga timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, tindakan pemuda itu yang berasal dari Muar menunjukkan beliau buta sejarah.


Exco Selangor itu berkata Hishammmuddin harus segera menarik balik kenyataannya dan memohon maaf atau gagasan "1Malaysia akan hilang kewibawaan di mata rakyat"

Ketua polis daerah Muar Mohammed Nasir Ramli berkata, pihaknya berkunjung ke rumah pemuda itu di Muar malam tadi untuk tujuan lain.

Ketua Pengarah JPJ berkata perkara itu diputuskan setelah mendengar alasan, aduan dan rayuan orang ramai dan ahli jemaah menteri berkaitan masalah itu.

ULASAN
Negara kita, jujur saja, tak pernah merdeka dari dalam dirinya sendiri. Hatta, takkan pernah, hinggalah kita dapat merawat sistem politik yang rawan ini.

Pengurus Besar Perkhidmatan KTMB Antarabandar Mohd Zain Mat Taha berkata perkhidmatan itu akan diperkenalkan di laluan Seremban ke Gemas dan Ipoh ke Padang Besar.



Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, kerajaan negeri tidak pernah membantah projek Langat 2, tetapi mempertikaikan mengapa kerajaan pusat memberi keutamaan terhadap projek tersebut.

Memetik tulisan ulama muda Umno Fathul Bari Mat Jahaya, MP Kulim-Bandar Baru itu berkata apa yang berlaku amat ironis kerana pada masa yang sama golongan bukan Islam dibenarkan.


Sedangkan, menurut ketua umum PKR itu, pimpinan Umno sebenarnya yang memperalat sentimen perkauman sempit dan agama demi laba politik sendiri.



Setiausaha Pemuda PAS berkata, usaha itu merupakan lanjutan daripada kempen "sejuta tandatangan" dewan itu yang dilancarkan pada 23 Ogos lalu.

Polis dikatakan mengunjungi rumah penyanyi rap kontroversi Namewee di Muar sejurus sebelum tengah malam tadi, dipercayai untuk disoalsiasat berhubung klip videonya
di YouTube
.