
Ibu: Siti Rohana tiada hubungan istimewa
"Arwah anak saya bukan isteri kedua Allahyarham Datuk Abdul Aziz Mohd Noh tetapi hanya sebagai seorang kerani dan tiada apa-apa hubungan istimewa antara mereka."

"Arwah anak saya bukan isteri kedua Allahyarham Datuk Abdul Aziz Mohd Noh tetapi hanya sebagai seorang kerani dan tiada apa-apa hubungan istimewa antara mereka."

Timbalan Perdana Menteri berkata jika isu berkenaan dibincangkan secara terbuka, ia boleh mencetuskan situasi yang boleh menghangatkan semula keadaan yang sudah baik sebelum ini.

Khalid Ibrahim berkata, Selangor berpendirian projek lebih RM8 bilion itu tidak perlu dibina secara terburu-buru kerana yakin bekalan air mencukupi sehingga 2019.

Ketua Puteri UMNO berkata konsep sekolah khas untuk pelajar hamil yang dicadangkan oleh kerajaan Melaka harus dipertimbangkan untuk dilaksanakan di peringkat kebangsaan.

Menurut pekeliling itu, menteri pelajaran telah meluluskan senarai 57 pemimpin dari Umno, MCA, MIC dan Gerakan di Selangor yang boleh mewakilinya.

Selepas dua orang pengganti dan berlalunya tujuh tahun, tiada tanda-tanda Tun Dr Mahathir Mohamad mahu mengundurkan dirinya daripada kancah politik.


Timbalan pendaftar USM Mohamad Abdullah berkata secara umumnya penyalahgunaan internet bagi tujuan melayari laman lucah tidak lagi berlaku kerana mahasiswa kini semakin matang.

Bagi Menteri Wanita, Keluarga dan Pembangunan Masyarakat perkahwinan bawah umur adalah “secara moral dan sosial tidak dapat diterima.”

Pemuda Umno membuat laporan polis terhadap Pua kerana menganggap cadangannya memansuhkan dasar pemberian diskaun kepada bumiputera bagi pembelian hartanah berbahaya.

Mahkamah Tinggi Syariah menetapkan 11 Ogos ini bagi keputusan rayuan MP Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar Radin, terhadap keputusan penjara sebulannya kerana berpoligami tanpa kebenaran.

dikemaskini 7.05pm
Ketua Polis Selangor berkata, pihaknya buat masa ini perlu memberi masa kepada keluarga si mati bagi memberikan kerjasama dalam menyiasat motif kes.

Menurut mereka, perbicaraan itu bukan hanya mengancam Anwar tetapi “semua rakyat Malaysia yang bergelut memperjuangkan negara yang lebih bebas” dan menggesa Obama campur tangan.

Permohonan V Sivakumar dan enam lagi berhubung keputusan SPR untuk tidak mengadakan pilihan raya kecil bagi tiga kerusi DUN di Perak, ditetapkan 3 Sept.

Pemilihan secara langsung barisan kepimpinan PKR, akan bermula dengan proses pencalonan di peringkat cabang, sebelum mengundi pada 17 September hingga 3 Oktober depan.

PBS menuntut kerajaan persekutuan mesti bertindak segera untuk menyelesaikan isu pendatang asing tanpa izin jika mahu meredakan kekecewaan dan ketidakpuasan hati rakyat Sabah.

Dr Lo'Lo' Mohd Ghazali yang kesal dengan tindakan itu mendakwa beberapa agensi kerajaan turut diperkudakan dan mereka mengamalkan sikap berat sebelah.

dikemaskini
Dr Dzulkefly Ahmad mendakwa Najib keseorangan menjuarai kempen itu dan mendakwa malah timbalannya, Muhyiddin Yassin juga bertanggungjawab merobekkan 1Malaysia.

dikemaskini 1.09pm
Menariknya, penerangan balas kerajaan Pakatan melalui Skuad Komunikasi Selangor akan dimulakan pada hari pertama umat Islam berpuasa Ramadan ini.

Kementerian Pertahanan dalam satu kenyataan berkata usaha mencari Tharmendran di rumah keluarganya di Seremban pada 16 Julai lalu merupakan prosedur biasa.

Pemimpin DAP Selangor menjelaskan bahawa penarikan semula sokongan ke atas ahli majlis perbandaran Klang, Tee Boon Hock dilakukan kerana beliau didapati menipu mereka.