
S'gor akan mohon RM1bil untuk cegah banjir
Kerajaan Selangor akan memohon peruntukan berjumlah RM1 bilion daripada kerajaan Persekutuan untuk program mencegah banjir, kata menteri besar Tan Sri Khalid Ibrahim.



Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dinasihatkan doktor supaya berehat di rumahnya di Pulau Melaka di Kota Bharu.

Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata portfolio Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat itu bukanlah eksklusif kepada wanita semata-mata kerana ia melibatkan pembangunan sosial secara umum.

Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hadir di satu program hari ini pada hari terakhir beliau sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Dalam wawacara disiarkan akhbar
The New Straits Times
hari ini, Datuk Seri S Samy Vellu mendakwa jumlah undi rosak di kawasan parlimen Sungai Siput dalam pilihan raya itu disebabkan oleh kenyataan Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Setakat ini, hanya telur penyu belimbing sahaja sudah diharamkan, namun WWF mahu pengharaman memakan telur penyu ini meliputi semua spesis," kata ketua program pemuliharaan penyu WWF Terengganu, Rahayu Zulkifli.







NGO di bawah gabungan Jaringan Melayu Malaysia (JMM) mengumumkan untuk berhimpun pada 21 April untuk menentang “agenda lesbian, gay, biseksual dan transeksual (LGBT)" serta seks bebas.



Ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata keyakinan itu berdasarkan tinjauannya Selangor dan juga di Kedah serta Pulau Pinang yang menunjukkan sikap rakyat semakin menyokong Pakatan.

Dengan menyindir, ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak meletak jawatan sekiranya tidak mampu menyedia kos RM43 bilion untuk menanggung hutang PTPTPN pelajar.

Difahamkan, Setev Shariibuu bercadang untuk bertemu peguamnya, Karpal Singh dan bertemu dengan aktivis hak asasi Suaram dalam kunjungan tiga hari ke Kuala Lumpur.

Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kini "tidur tak lena" kerana siasatan kes di Perancis itu didakwa akan membongkar semula kes pembunuhan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu.