
Mayat Claudia tiba 9.40 malam di KLIA
Mayat Penerbit Berita Inggeris portal berita Al-Jazeera, mendiang Claudia Theophilus yang sepatutnya tiba ke tanah air 3 petang tadi, tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), pada 9.40 malam ini.
Katanya, faktor umur bukan penghalang untuk seseorang itu menjadi calon kerana yang penting ialah sihat tubuh badan dan mampu berkhidmat kepada rakyat.
Mega Ultimate, syarikat yang dikatakan membayar persembahan bintang pop Korea, Psy di majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina BN Pulau Pinang terus membisu mengenai maklumat penajaannya.
Pengerusinya Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman telah memberi jaminan soal hak milik tanah itu akan diputuskan kerajaan negeri dalam masa terdekat.
Kerajaan perlu meminda perlembagaan jika ia mahu melucutkan kerakyatan peguam, seperti Pengerusi Bersama Bersih, Datuk S Ambiga, yang menentang kerajaan, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.
BERSIH Sabah mahu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menggugurkan sebuah NGO di negeri itu sebagai pemerhati pilihan raya kerana ia didapati berkempen untuk BN baru-baru ini.
Beliau berkata sebagai perdana menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan berdepan dengan pelbagai tuduhan sepertimana yang pernah dialaminya semasa menerajui kerajaan dahulu.
Naib Presiden PKR, Tian Chua (kanan) dan Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa, menyifatkan pendakwaan dan hukuman terhadap Amalilio itu sebagai satu "wayang".
Ketua Umno bahagian Lembah Panta itu menolak cabaran untuk berdebat dengan Ahli Parlimen kawasan itu, Nurul Izzah Anwar kerana katanya, tiada keperluan untuk berbuat demikian memandangkan pilihan raya umum semakin hampir.
Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail arah pihak berkuasa Malaysia memeriksa dan membekukan semua rekod kewangan serta aset Muhammad Kamal Sa'aid aka Mohamad Sufian Saaid atau Manuel Karingal Amalilio, seorang suspek dalam kes penipuan membabitkan RM895 juta di Filipina.
Prosiding inkues berhubung kematian William Yau Zhen Zhong akan bermula di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, Rabu ini, kata Ketua Polis Daerah Subang Jaya, ACP Yahya Ramli.