Mahkamah tangguh kes Husam saman Kickdefella

       

Perbicaraan kes saman fitnah RM5 juta di Mahkamah Tinggi Kuantan hari ini oleh Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa terhadap penulis blog Kickdefella berhubung penyiaran artikel didakwa berunsur fitnah ditangguhkan ke Isnin depan.

Hakim Datuk Mariana Yahya membuat keputusan itu di dalam kamarnya setelah bersetuju dengan permohonan plaintif yang mahu menambah seorang lagi peguam iaitu Gobind Singh Deo yang akan mewakilinya pada perbicaraan itu.

Pada masa ini Husam selaku plaintif diwakili peguam Hisham Fauzi manakala Kickdefella atau nama sebenarnya Syed Azidi Syed Abdul Aziz diwakili peguam Datuk Jahaberdeen Mohamed Yunoos.

Pada 19 Disember lepas, Mariana menangguhkan perbicaraan kes itu ke hari ini berikutan kedua-dua pihak gagal menemui penyelesaian di luar mahkamah.

Pada 19 September lepas, Husam memfailkan saman terhadap Syed Azidi bagi menuntut ganti rugi RM5 juta ekoran penyiaran tiga artikel didakwa berunsur fitnah terhadap beliau yang disiarkan melalui blog defendan di kickdefella.wordpress.com antara Januari dan Julai tahun lepas.

-Bernama

Malaysiakini
terkini untuk anda