mk-logo
Berita
Nizar menang kes saman fitnah terhadap TV3

Mahkamah Rayuan hari ini membenarkan rayuan bekas menteri besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin terhadap TV3 berhubung fitnah melibatkan nombor pendaftaran kereta WWW1.

Panel tiga orang hakim diketuai Hakim Datuk Mohd Arif Mohd Yusof memutuskan Mohammad Nizar berjaya membuktikan wujudnya niat jahat oleh defendan, iaitu TV3.

Hakim Mohd Arif berkata barisan hakim sebulat suara mengenepikan penghakiman oleh Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur dan mendapati defendan bersalah melakukan fitnah.

Keputusan sebulat suara itu turut dipersetujui oleh Hakim Datuk David Wong Dak Wah dan Hakim Datuk Abang Iskandar Abang Hashim.

Hakim Mohd Arif kemudian mengarahkan agar nilai ganti rugi ditentukan oleh Mahkamah Tinggi.

[Baca berita penuh]

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Paling Popular
Terkini