mk-logo
Berita
Namewee mengaku bersalah aibkan staf TNB
Diterbitkan:  Dec 1, 2014 6:38 AM
Dikemaskini: 6:55 AM

Penyanyi rap kontroversi dan pembikin filem Wee Meng Chee, yang lebih popular sebagai Namewee, mengaku bersalah mengaibkan seorang kakitangan Tenaga Nasional Berhad (TNB) pada tahun 2009.
 
Mahkamah Sesyen di Muar hari ini menjatuhkan hukuman sama ada tiga bulan dipenjara atau melakukan tiga bulan khidmat sosial.
 
Namewee memilih hukuman kedua, laporkan akhbar Sin Chew Daily hari ini.
 
Dia didakwa di bawah Kanun Keseksaan kerana menggunakan bahasa lucah terhadap kakitangan TNB, Wan Mohd Faizal Wan Hamat di pejabatnya di Jalan Temenggong Ahmad pada jam 10 malam 26 Oktober 2009.
 
Namewee pada mulanya mengaku tidak bersalah apabila didakwa pada bulan Oktober.
 
Hari ini merupakan hari pertama perbicaraan.
 
 
 

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini