Bakar patung, polis sudah kenal pasti suspek
Polis telah mengenal pasti mereka yang disyaki terlibat dalam pembakaran patung mirip Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng dan bapanya Lim Kit Siang, pada hari Ahad di Kelantan.
Bercakap kepada Mala ysiakini, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar (gambar) berkata, polis kini sedang mengesan suspeknya.
Menurutnya, kes itu disiasat di bawah Seksyen 505 (b) Kanun Keseksaan.
"Kami akan menyoal mereka yang terlibat," katanya, sambil menambah ia termasuk Ketua Umno Bahagian Kota Bharu Datuk Fatmi Che Salleh.
"Mereka yang terlibat perlu tampil bagi membantu siasatan polis," ujar beliau.
Komen
PERINGATAN:
Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.