Kereta terbabas rempuh kedai makan
Seorang pemilik kedai makan melalui detik mencemaskan apabila sebuah kenderaan terbabas lalu merempuh kedainya di Kampung Padang Landak dekat Jerteh di Besut hari ini, ketika hujan lebat.
Rahimah Mohd Hanafiah berkata kejadian yang berlaku kira-kira pukul 10.50 pagi itu amat mengejutkan beliau apabila sebuah kereta jenis Proton Satria dipandu seorang pemuda merempuh masuk ke kedainya terletak di tepi jalan utama Kota Baharu-Kuala Terengganu.
"Ketika itu, mak cik di dapur kedai dan terdengar bunyi macam kenderaan terbabas.
"Bila saya menjengah, kereta meluncur masuk ke dalam kedai sebelum melanggar tiang kedai hingga menyebabkan bumbung runtuh dan beberapa buah meja serta kerusi patah," katanya ketika ditemui Bernama di tempat kejadian.
Wanita berusia 40 tahun itu berkata beliau mengalami kerugian apabila bumbung kedainya runtuh selain beberapa peralatan kedai turut rosak.
Difahamkan pemuda berumur 20-an bersama-sama bapanya dalam perjalanan dari Machang, Kelantan untuk ke Kuala Terengganu.
Sementara itu Ketua Polis Daerah Besut, Supt Khaled Che Lah ketika dihubungi Bernama mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu.
- Bernama
Komen
PERINGATAN:
Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.