Azmin: PKR gerak jentera bantu calon HARAPAN
Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali berkata parti itu akan digerakkan bagi membantu kempen Pakatan Harapan dalam dua pilihan raya kecil di parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar.
Katanya, selaku timbalan presiden PKR, beliau telah memberi arahan kepada jentera parti untuk turun membantu kedua-dua calon HARAPAN.
Beliau juga menyeru supaya PAS dan AMANAH menghalakan serangan mereka kepada BN.
Terdahulu, menteri besar Selangor itu hadir ke pusat penamaan calon di Sungai Besar bagi memberi sokongan kepada calon AMANAH.
Beliau tiba kira-kira jam 9 pagi dan kelihatan beramah mesra, termasuk berpelukan dengan Presiden AMANAH Mohamad Sabu.
Azmin sebelum ini tidak hadir ketika AMANAH mengumumkan calon mereka.
Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail berkata Azmin dinasihatkan tidak menghadiri majlis pengumuman calon Pakatan Harapan di Sungai Besar.
Katanya, larangan itu dibuat supaya Azmin 'menjaga' kerajaan Selangor dan hubungannya dengan PAS yang masih mempunyai wakil dalam kerajaan negeri.
Anggota parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin sebelum itu berkata Azmin sedang berada di London untuk urusan graduasi anaknya dan akan pulang pada Ahad (hari ini).

