Debat buntu, Dr M 'tabur' soalan 1MDB di blog

   

Selepas kebuntuan debatya dengan menteri Umno Datuk Seri Nazri Aziz, Tun Dr Mahathir Mohamad memilih blog untuk menghamburkan persoalan-persoalan berkaitan.

Debat itu bertujuan membincangkan isu berkaitan 1MDB, dana RM2.6 bilion yang dimasukkan ke dalam akaun Datuk Seri Najib Razak dan skandal BMF di era Mahathir.

Mahathir hari ini terus mendakwa perdana menteri terlibat dalam skandal 1MDB, walaupun Najib menafikan menggunakan dana awam untuk kepentingan peribadi.

Mahathir juga menegaskan terdapat cubaan menutup skandal itu, yang juga dinafikan kerajaan.

“Oleh kerana debat tidak dibenarkan, saya percaya rakyat Malaysia hilang peluang untuk mendengar penjelasan Nazri terhadap persoalan penting yang akan bangkitkan.

“Soalan-soalan ini berdasarkan dakwa yang diketahui dan bukan tuduhan luar atau spekulasi,” katanya.

Mahathir antaranya membangkitkan pengelasan laporan berkaitan 1MDB yang dikelaskan bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA) dan kes berkaitan 1MDB di mahkamah Singapura yang menyaksikan bekas-bekas pegawai bank disabitkan bersalah.

[Baca berita asal]

Komen

PERINGATAN:
Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Malaysiakini
terkini untuk anda