mk-logo
Berita
Rafizi buat laporan SPRM, mahu fokus siasatan ke atas 1MDB, SRC
Diterbitkan:  Apr 14, 2017 5:09 AM
Dikemaskini: 5:14 AM

Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengenai akuan bersumpahnya bahawa bekas pemimpin PAS Nasharudin Mat Isa menerima dana SRC International Sdn Bhd.

“Tumpuan utama saya ialah untuk menunjukkan dan membawa kembali isu SRC dan 1MDB kerana SRPM telah pun menyiapkan semua siasatan.

“Kita mahu SPRM menyiasat bukan sahaja sampai kepada Nasharudin tapi sampai ke siapa selepas itu dan bagi tujuan apa dan juga untuk menyiasat semua penerima-penerima lain,” katanya kepada pemberita di ibu pejabat SPRM di Putrajaya hari ini.

Rafizi semalam membuat suatu akuan bersumpah bahawa bekas timbalan presiden PAS itu adalah orang yang menerima dana daripada bekas anak syarikat 1MDB, SRC International.

Malaysiakini telah berulang kali cuba menghubungi Nasharudin untuk mendapatkan ulasannya mengenai dakwaan itu tetapi masih belum menerima sebarang maklum balas.

[Baca berita penuh]

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini