BERITA

Selepas SPRM, pemeriksaan rapi ke atas SKMM pula

Kow Gah Chie

Diterbitkan
Dikemaskini 16 Mei 2018, 8:28 pagi

Polis sedang menjalankan pemeriksaan rapi ke atas semua kenderaan yang keluar masuk dari ibu pejabat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) di Putrajaya.

Ini susulan arahan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad untuk memastikan tiada dokumen yang dibawa keluar daripada kementerian dan agensi berkenaan.

Malaysiakini menyaksikan beberapa anggota polis ditempatkan di pintu masuk bangunan SKMM yang memeriksa setiap kenderaan.

Bercakap dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan, seorang kakitangan SKMM berkata langkah itu bertujuan menghalang mana-mana kakitangan yang mungkin cuba melupuskan dokumen berkaitan dengan pentadbiran terdahulu.

Kakitangan itu, walau bagaimanapun menafikan bangunan berkenaan diserbu kerana tidak ada anggota polis memasuki premis itu untuk mencari dokumen.

Sementara itu, sumber polis dari Balai Polis Cyberjaya mengesahkan mereka melakukan pemeriksaan tersebut.

Sumber itu bagaimanapun enggan mendedahkan sebab pemeriksaan dijalankan. 

Bekas Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Salleh Said Keruak adalah sekutu rapat bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak.

[Baca berita penuh]

Jadilah pelanggan Malaysiakini untuk menyokong media bebas menyalurkan sumber maklumat dalam negara yang boleh dipercayai. Bersama membina Malaysia yang lebih baik.

Langgan dengan hanya RM200 setahun atau RM20 sebulan.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.