story images
story images
story images
mk-logo
Berita
Kapal polis marin iringi kepulangan Equanimity
Diterbitkan:  Aug 6, 2018 10:59 AM
Dikemaskini: 11:03 AM

Kapal persiaran Equanimity kembali ke perairan Malaysia buat kali pertamanya semenjak HARAPAN mengambil alih pentadbiran negara.

Menurut laman penjejak kapal, Vessel Finder, Equanimity merentas sempadan di antara Indonesia dan Malaysia dari Batam di antara jam 5.21 ke 5.29 petang tadi.

Dari Batam, kapal polis marin KPD Setia mengiringi Equanimity dan pada jam 6 petang tadi, kedua-dua kapal melabuhkan sauhnya kira-kira dua batu nautika di perairan Pengerang, Johor.

Awal hari ini, dilaporkan Equanimity dikatakan akan tiba di pelabuhan Port Klang besok.

[Baca berita penuh]
 

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini