Malaysiakini
BERITA

Isteri CEO Cradle Fund bidas siasatan kematian suaminya

Diterbitkan
Dikemaskini 14 Ogs 2018, 2:13 tengahari

Samirah Muzaffar, isteri ketua pegawai eksekutif Cradle Fund Sdn Bhd, Nazri Hassan, membidas pihak berkuasa berhubung dengan siasatan kematian suaminya.

Dalam satu kenyataan akhbarnya, Samirah berkata beliau dan keluarganya tidak diberitahu langsung mengenai hasil perkembangan siasatan kes berkenaan.

"Saya diberitahu oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat bahawa laporan tidak boleh diberikan kepada saya kerana kematian Nazrin adalah kes profil yang tinggi.

"Saya telah menulis surat kepada Jabatan Bomba dan meminta satu salinan laporan. Saya tidak mengetahui tentang sebarang peruntukan undang-undang yang menafikan keluarga mangsa, terutama keluarga terdekat, akses kepada dokumen kerana status kes berkenaan," katanya.

Samirah juga menafikan laporan media bahawa allahyarham menggunakan ubat-ubat tertentu.

"Analisis makmal dalam laporan bedah siasat selanjutnya mengesahkan bahawa tidak ada dadah, bahan yang tidak dikenal-pasti dan / atau alkohol yang dijumpai," katanya.

[Baca berita penuh]

Mulai 15 Oktober 2020, Malaysiakini versi BM memperkenalkan sistem komen baru yang lebih baik.

Untuk berhubung secara telus dan bertanggungjawab dengan pengulas lain, pembaca BM kini perlu menjadi pelanggan berbayar. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.

Iklan