Malaysiakini
BERITA

Polis: Tidak benar kumpulan pengganas kini di Sibu, Bintulu

Diterbitkan

Polis hari ini menafikan laporan yang tular di media sosial bahawa anggota kumpulan pengganas kini berada di Sibu dan Bintulu untuk menyerang gereja di kedua-dua bahagian itu.

Laporan itu membimbangkan masyarakat Kristian tentang keselamatan mereka ketika menghadiri upacara sembahyang di gereja masing-masing dengan mengambil iktibar kejadian serangan bomb terhadap gereja di Sri Lanka ketika sambutan Easter bulan lepas.

Ketua Polis Daerah Sibu ACP Stanley Jonathan Ringgit ketika dihubungi Bernama menyangkal laporan tersebut.

“Laporan bersangkutan perkara itu yang kini tular adalah tidak benar,” katanya dan menasihati orang ramai supaya bertenang.

Beliau bagaimanapun tidak menyatakan sama ada terdapat laporan polis mengenai laporan atau atau ada pihak yang meminta kawalan polis ketika upacara sembahyang di gereja.

- Bernama

Malaysiakini telah menyajikan laporan percuma dalam bahasa Melayu selama 17 tahun. Langkah ini diambil sebagai khidmat kami untuk masyarakat.

Kami berharap ia dapat membantu pembaca membuat keputusan terhadap sesuatu perkara secara bermaklumat, selain menggalakkan perbahasan serius berkaitan isu-isu melibatkan kepentingan awam.

Malaysiakini juga berharap rakyat Malaysia tidak ketinggalan dalam isu-su penting dalam negara.

Langgan Malaysiakini (versi Bahasa Inggeris) sebanyak RM20 sebulan atau RM200 setahun bagi mendukung media bebas di negara ini.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.