Malaysiakini
BERITA

Adun Sanglang kritikal

Bernama

Diterbitkan

Adun Sanglang Mohd Shukri Ramli yang kini diletakkan di bawah pengawasan rapi di Unit Rawatan Koronori (CCU) Hospital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar kini dilaporkan kritikal.

Ketua Penerangan PAS Perlis Dr Saifizi Saidon dalam satu kenyataan, berkata atas nasihat doktor hanya ahli keluarga terdekat Pesuruhjaya PAS Perlis itu sahaja boleh melawat manakala individu lain diminta menangguhkan hasrat terlebih dahulu sehingga dimaklumkan kelak.

"PAS Perlis juga sedang giat mengemaskini sebarang perkembangan terkini mengenai kesihatan beliau (Mohd Shukri) dan orang ramai diminta untuk tidak membuat sebarang spekulasi atau menyebarkan sebarang maklumat yang bukan datang dari sumber rasmi parti," kata Saifizi.

Saifizi turut meminta orang ramai untuk terus mendoakan kesejahteraan dan mengadakan solat hajat untuk Mohd Shukri.

Media melaporkan kira-kira 10 malam tadi, Mohd Shukri secara tiba tiba rebah dan tidak sedarkan diri ketika menyampaikan ucapan pada Ceramah Perdana Muafakat Nasional peringkat negeri di Dewan 2020.

Beliau diberikan bantuan awal oleh Unit Medik, Jabatan Amal PAS dan kemudian dikejarkan ke HTF oleh Angkatan Pertahanan Awam Malaysia Perlis.

-Bernama

Malaysiakini telah menyajikan laporan percuma dalam bahasa Melayu selama 17 tahun. Langkah ini diambil sebagai khidmat kami untuk masyarakat.

Kami berharap ia dapat membantu pembaca membuat keputusan terhadap sesuatu perkara secara bermaklumat, selain menggalakkan perbahasan serius berkaitan isu-isu melibatkan kepentingan awam.

Malaysiakini juga berharap rakyat Malaysia tidak ketinggalan dalam isu-su penting dalam negara.

Langgan Malaysiakini (versi Bahasa Inggeris) sebanyak RM20 sebulan atau RM200 setahun bagi mendukung media bebas di negara ini.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.