Malaysiakini
BERITA

Covid-19 ragut nyawa mangsa ke-21

Diterbitkan
Dikemaskini 26 Mac 2020, 4:56 pagi

Seorang lelaki berusia 63 tahun yang dikaitkan dengan kluster tabligh Sri Petaling menjadi mangsa ke-21 pandemik Covid-19 yang menular negara.

Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah mengesahkan lelaki tersebut sebagai kes 1,588. Mangsa mempunyai latar belakang penyakit kronik.

Lelaki itu diuji positif pada 22 Mac selepas bergejala dan dirawat di hospital Sultanah Bahiyah di Alor Setar, Kedah pada 23 Mac.

"Semasa rawatan, kesihatannya merosot dan meninggal dunia pada 26 Mac pada pukul 4 pagi. Kementerian Kesihatan mengucapkan takziah kepada keluarga," kata Noor Hisham.

Sehingga tengah hari ini, Malaysia telah mencatatkan 1,796 kes jangkitan Covid dengan 21 kematian.

Malaysiakini telah menyajikan laporan percuma dalam bahasa Melayu selama 17 tahun. Langkah ini diambil sebagai khidmat kami untuk masyarakat.

Kami berharap ia dapat membantu pembaca membuat keputusan terhadap sesuatu perkara secara bermaklumat, selain menggalakkan perbahasan serius berkaitan isu-isu melibatkan kepentingan awam.

Malaysiakini juga berharap rakyat Malaysia tidak ketinggalan dalam isu-su penting dalam negara.

Langgan Malaysiakini (versi Bahasa Inggeris) sebanyak RM20 sebulan atau RM200 setahun bagi mendukung media bebas di negara ini.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.