BERITA

Muhyiddin jalani kuarantin di rumah 14 hari

Diterbitkan
Dikemaskini 22 Mei 2020, 11:01 tengahari

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin menjalani kuarantin di rumah 14 hari mulai hari ini.

Ini susulan kehadirannya dalam mesyuarat pascakabinet di Pejabat Perdana Menteri (PMO) di Putrajaya pada Rabu lalu yang dihadiri seorang pegawai yang positif Covid-19.

PMO berkata ujian saringan pagi tadi mengesahkan Muhyiddin negatif.

Bagaimanapun, menurut Perintah Pengawasan dan Pemerhatian bagi Kontak Covid-19 (Seksyen 15(1) Akta 342), beliau perlu menjalani kuarantin di rumah selama 14 hari.

“Semua ahli mesyuarat tersebut juga telah diarahkan agar menjalani ujian saringan dan kuarantin di rumah masing-masing selama 14 hari bermula hari ini,” menurut PMO.

PMO juga menegaskan setiap mesyuarat yang diadakan di PMO mengamalkan penjarakan sosial dan penjagaan kesihatan yang ketat pada setiap masa.

Jadilah pelanggan Malaysiakini untuk menyokong media bebas menyalurkan sumber maklumat dalam negara yang boleh dipercayai. Bersama membina Malaysia yang lebih baik.

Langgan dengan hanya RM200 setahun atau RM20 sebulan.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.