Malaysiakini
BERITA

Keluarga Adib mahu saman polis

Diterbitkan

Keluarga Muhammad Adib Mohd Kassim akan mengambil tindakan sivil untuk menuntut ganti rugi atas dakwaan kegagalan dan kecuaian polis sehingga menyebabkan kematian anggota bomba itu.

Bapa allahyarham, Mohd Kassim Abdul Hamid, 64, berkata, kematian anaknya belum terbela, menyebabkan mereka sekeluarga bersedih walaupun reda dengan pemergian itu, lapor Harian Metro.

"Saya kehilangan anak tetapi kematiannya masih belum terbela, jadi saya mahu menuntut ganti rugi, kami sekeluarga sungguh kecewa dan tidak berpuas hati dengan kenyataan yang dikeluarkan Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador.

"Saya berasa perkara ini pelik, bagaimana ketua polis negara membuat kenyataan bercanggah sedangkan Mahkamah Koroner sudah putuskan arwah meninggal dunia akibat perbuatan jenayah," beliau dipetik sebagai berkata ketika dihubungi di Alor Setar hari ini.

Mulai 15 Oktober 2020, Malaysiakini versi BM memperkenalkan sistem komen baru yang lebih baik.

Untuk berhubung secara telus dan bertanggungjawab dengan pengulas lain, pembaca BM kini perlu menjadi pelanggan berbayar. Anda dapat mengakses kandungan semua bahasa dan menulis komen di semua platform Malaysiakini.

Bersatu sokong media bebas.