BERITA

Bung Mokhtar: Ya, saya buat, tapi...

Rahmah Ghazali

Diterbitkan
Dikemaskini 9 Jul 2008, 7:49 pagi

Datuk Bung Mokhtar (BN-Kinabatangan) hari ini mengaku membuat isyarat tangan yang dianggap lucah di Dewan Rakyat sewaktu bertikam lidah dengan ahli parlimen Pakatan Rakyat semalam.

"Ya, memang saya buat tetapi bukan itu maksudnya. Setiap orang ada persepsi sendiri dan ia bukan biadap dan bukan apa yang orang fikirkan," kata ahli Parlimen Kinabatangan ketika ditemui di lobi Parlimen.

bung moktar radin Gelagat beliau itu ditayang di RTM1 sewaktu siaran langsung sesi soal jawab tetapi mereka di dewan tidak perasan kerana kamera di situ tidak memfokus ke arahnya.

Semalam, beliau menafikan membuat isyarat tangan yang dianggap lucah itu.

Beliau sebaliknya berkata, ia merupakan pergerakan tapak tangan memukul tangan yang digenggam.

Bung Mokhtar juga mengulangi hari ini bahawa beliau marah dengan beberapa ahli parlimen Pakatan yang memanggilnya "bodoh" dan secara spontan berbuat demikian.

"Saya jadi marah (dengan mereka). Dan saya pukul tangan saya macam ini (memukul tangannya ke belakang tangan yang lagi satu), katanya.

"Ada apa salahnya?"

Malaysiakini telah menyajikan laporan percuma dalam bahasa Melayu selama 17 tahun. Langkah ini diambil sebagai khidmat kami untuk masyarakat.

Kami berharap ia dapat membantu pembaca membuat keputusan terhadap sesuatu perkara secara bermaklumat, selain menggalakkan perbahasan serius berkaitan isu-isu melibatkan kepentingan awam.

Malaysiakini juga berharap rakyat Malaysia tidak ketinggalan dalam isu-su penting dalam negara.

Langgan Malaysiakini (versi Bahasa Inggeris) sebanyak RM20 sebulan atau RM200 setahun bagi mendukung media bebas di negara ini.