mk-logo
Berita
PKR: Tiada usul tidak percaya pada PM
Diterbitkan:  Oct 13, 2008 9:55 AM
Dikemaskini: 10:25 AM

Ketua Pembangkang tidak berminat meneruskan rancangannya menukar kerajaan persekutuan melalui usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Dewan Rakyat yang sedang bersidang.

Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata beliau sekarang menumpukan fokus pada isu-isu ekonomi, termasuk Bajet 2009.

"Buat masa ini fokus kita ialah terhadap bajet," katanya, juga ketua PKR, di lobi Parlimen hari ini.

Mesyuarat ketiga bagi sesi pertama persidangan Dewan Rakyat kali ke-12 bermula hari ini selepas ditangguhkan lebih sebulan berikutan bulan puasa dan sambutan Hari Raya Aidilfitri.

Selain menggesa kerajaan mengemukakan semula belanjawan 2009, susulan krisis kewangan dunia sekarang, Anwar turut mencadangkan kerajaan menurunkan lagi harga minyak kerana harga dunia bahan bakar itu makin rendah.

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita seperti ini :
Paling Popular
Terkini