Ketua Wanita: 7 lagi bahagian calon Shahrizat
Tujuh lagi bahagian Wanita Umno yang bermesyuarat hari ini mencalonkan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil untuk bertanding jawatan ketua pergerakan tersebut.
Dengan itu, Shahrizat yang juga naib ketua Wanita, mendapat 49 pencalonan sehingga jam 7.30 malam ini.
Bahagian yang mencalonkan beliau hari ini ialah Bagan, Kubang Pasu, Pendang, Sandakan, Papar,Tangga Batu dan Teluk Intan.
Manakala Tan Sri Rafidah Aziz pula menambah 10 pencalonan lagi untuk mempertahakan jawatan ketua Wanita.
Dengan itu, Rafidah kini mengumpul 89 pencalonan. Bahagian yang mencalonkan beliau hari ini ialah Gua Musang, Pasir Mas,
Tenggara, Pengerang, Pekan, Sabak Bernam, Jerai, Sri Gading, Kuala Kangsar dan Segamat.
Shahrizat juga menambah lapan lagi pencalonan untuk mempertahankan jawatan naib ketua Wanita.
Berikutan itu, Shahrizat juga kini memperolehi 87 pencalonan untuk mempertahankan jawatannya.
Bahagian yang mencalonkan beliau hari ini ialah Gua Musang, Pasir Mas, Tenggara, Pekan, Sabak Bernam,
Jerai, Sri Gading dan Segamat.
Seorang lagi calon naib ketua Wanita, Datuk Kamilia Ibrahim mendapat enam lagi pencalonan untuk mengumpulkan 34 pencalonan sehingga hari ini.
Bahagian-bahagian yang mencalonkan beliau ialah Tangga Batu, Kuala Kangsar, Parit, Sandakan, Kubang Pasu dan Teluk Intan
Manakala seorang lagi calon naib presiden, Datuk Azalina Othman Said mendapat tiga lagi pencalonan dari Pendang, Pengerang dan Papar untuk mengumpul sembilan pencalonan sehingga hari ini.
Pemimpin lain yang telah menerima pencalonan bagi jawatan naib ketua Wanita Umno ialah ketua Wanita Umno Johor Datuk Halimah Sadique (2), Exco Wanita Umno Datuk Dr Norraesah Mohamad (1) dan Timbalan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Datuk Maznah Mazlan (1).

