
Suhaili dituduh buat perisytiharan palsu
Sehari selepas menghadapi tuduhan menipu seorang pengurus bank, bekas ahli Parlimen Labuan, Datuk Suhaili Abdul Rahman, hari ini mengaku tidak bersalah terhadap tuduhan memberi maklumat palsu dalam satu akuan bersumpah pada 1995.
Menteri pelajaran baru diberikan tempoh dua minggu untuk membuat keputusan konkrit berhubung dasar kontroversi Pengajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI).
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menafikan SMS ugutan kepada ADUN BN yang memulaukan sidang DUN Terengganu pagi tadi, dihantar oleh pejabat menteri besar.
Pemuda Umno Johor mencadangkan kerajaan mengkaji semula projek Jambatan Bengkok yang pembinaannya dibatalkan pada 2006 kerana berpendapat projek itu mampu merancakkan ekonomi negara, khususnya di Johor.
Setiausaha presiden PAS gagal mempertahankan jawatannya sebagai yang dipertua, sementara seorang tokoh ulama PAS tewas di tangan seorang pesara guru.
Timbalan perdana menteri berkata, ada orang yang tidak faham bahasanya dan sengaja memutarbelitkan wawancaranya dalam
Mingguan Malaysia
Ahad lalu, untuk menaikkan kemarahan orang Cina.
Menteri besar Terengganu juga berkata beliau tidak mengetahui bahawa tiga daripada ADUN BN telah menerima SMS ugutan yang mengancam nyawa mereka, malam tadi.
Ketika spekulasi tersebar luas bahawa bekas Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin akan didakwa atas tuduhan rasuah minggu itu, seorang pegawai SPRM berkata suruhanjaya itu tidak tergesa-gesa untuk berbuat demikian.
Mahkamah Persekutuan memutuskan bahawa Menteri Besar BN Perak dan enam exconya menggunakan prosedur betul untuk mencabar penggantungan mereka daripada menghadiri sidang DUN Perak.