mk-logo
Berita
Jangan kalah macam saya, kata KJ pada Rafizi
Diterbitkan:  Jul 27, 2018 8:13 AM
Dikemaskini: 8:24 AM

Walaupun berbeza parti, anggota parlimen Rembau Khairy Jamaluddin tampil mengucapkan selamat berjaya kepada musuh politiknya daripada PKR Rafizi Ramli.

Mengulas pemilihan PKR bulan depan, Rafizi berharap Rafizi berjaya merebut kerusi timbalan presiden, yang kini disandangoleh menteri ekonomi Datuk Seri Azmin Ali.

“Selamat maju jaya, @rafiziramli (Rafizi).

“Harap keputusan kamu berbeza dengan saya,” katanya yang tewas dalam pertandingan tiga penjuru bagi jawatan presiden Umno baru-baru ini.


Baca: Nik Nazmi pemimpin pertama isytihar sokongan terbuka pada Rafizi


Dalam pemilihan Umno bulan lalu, Khairy yang mengosongkan kerusi ketua Pemuda, tewas di tangan timbalan presiden Datuk Seri Zahid Hamidi.

Khairy bagaimanapun berada di kedudukan kedua meninggalkan seorang lagi calon Tengku Razaleigh Hamzah, anggota parlimen Guan Musang dan veteran Umno.

Jika Azmin mempertahankan jawatan itu, ia pasti menyaksikan pertembungan antara dua kem yang sudah beberapa tahun berbahang dalam parti.

Bagaimanapun terdapat spekulasi Azmin mungkin mencabar Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk jawatan presiden.

Azmin setakat ini belum mengisytiharkan keputusannya.

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini