Malaysiakini
BERITA

Haniza menang RM1 juta cabutan BSN

Diterbitkan
Dikemaskini 10 Jul 2020, 10:43 pagi

Cabutan Sijil Simpanan Premium (SSP) Bank Simpanan Nasional (BSN) bagi bulan Jun 2020 menyaksikan anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Lembah Jaya, Haniza Mohamed Talha menjadi pemenang hadiah istimewa dengan menerima ganjaran wang tunai RM1 juta.

Keputusan kemenangan SSP bernilai RM1 juta itu diketahui selepas BSN memaklumkan hal tersebut melalui laman webnya.

Sementara itu, cabutan bagi bulan Jun 2020 pula telah dikendalikan secara langsung dalam FB BSN pada 4 Julai.

Dalam keputusan cabutan istimewa BSN SSP itu, Haniza diumumkan sebagai pemenang RM1 juta dengan nombor sijil simpanan 018-88843761.

Malaysiakini sudah menghubungi Haniza bagi mendapatkan pengesahan lanjut, bagaimanapun belum berhasil.

Bagaimanapun, laman sosial Facebook Penggerak Komuniti Negara P109 Kapar mengesahkan Haniza yang juga bekas ketua wanita PKR yang baru saja dipecat hadir ke Wisma Ehsan BSN Cawangan Negeri Selangor, Shah Alam pada 8 Julai bagi menerima wang cabutan itu.

Dalam hantaran tersebut turut dikongsikan beberapa keping gambar Haniza menerima mock cheque dari Pengarah Negeri BSN Selangor.

BSN menerusi SSP menyediakan hadiah kira-kira RM2 juta sebulan kepada pelanggannya sebagai galakan menambung Sijil Simpanan Premium.

Pada 28 Jun lalu, selain dipecat dari jawatan disandangnya, PKR juga melucutkan keahlian Haniza.

Jadilah pelanggan Malaysiakini untuk menyokong media bebas menyalurkan sumber maklumat dalam negara yang boleh dipercayai. Bersama membina Malaysia yang lebih baik.

Langgan dengan hanya RM200 setahun atau RM20 sebulan.

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.