Ahli Parlimen Padang Rengas Mohamed Nazri Abdul Aziz menjadi ahli politik terbaru yang dijangkiti wabak Covid-19.

Nazri berkata dia membuat ujian saringan selepas kontak rapat dengan seorang pesakit Covid-19 menerusi sidang media yang dilakukannya beberapa hari lalu.

“Zaharin (Mohd Yasin), masukkan dalam blog dan kata dia positif Covid-19 dan lepas saya baca blog itu.

“Saya pun buatlah ujian dan sah saya Covid-19 positif semalam,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini hari ini.

Pada 12 Jan lalu, Nazri melakukan sidang media di Ibu Pejabat Umno di Kuala Lumpur yang turut dihadiri oleh beberapa pemberita serta Ahli Parlimen Pasir Salak Tajuddin Abdul Rahman.

Susulan empat hari selepas itu, Zaharin, yang merupakan bekas setiausaha Umno Bandar Tun Razak yang hadir dalam sidang media tersebut mengesahkan dirinya dijangkiti Covid-19.

Sementara itu, Nazri berkata dia sedang menjalani kuarantin di Hospital Raja Perempuan Zainab di Kota Bahru, Kelantan bermula semalam.

“Jadi semalam saya sudah mula kuarantin di Hospital Zainab di Kota Bahru....,” katanya lagi.

Dalam perkembangan berkaitan, anak anggota parlimen itu, Mohamed Nedim Mohamed Nazri turut memohon agar orang ramai mendoakan kesihatan bapanya.

“Tolong doa untuk orang tua (ayah) saya. Dia di Kelantan.

“Hanya dia dan satu kakitangan disahkan positif. Ya Allah, kau permudahkan untuk dia,” ciap usahawan itu di akaun Twitter.

 

Nyatakan sokongan anda pada kewartawanan mapan

Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk melaporkan kebenaran. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini sebagai sumber kewartawanan berkualiti. Berjuta-juta orang bergantung kepada Malaysiakini untuk mempertahankan ketelusan dan keadilan.

Tanpa tauke untuk menentukan bentuk pemberitaan; bebas daripada pengaruh politik dan komersial, Malaysiakini hanya mempunyai satu sahaja bos - anda, rakyat.

Mengambil kesempatan ini, kami ingin mengucapkan terima kasih atas rasa cinta anda kepada tanah air serta kepercayaan yang diberikan untuk kami menggalas tugas ini - sebagai semak dan imbang kepada kekuasaan.

Kami bergantung kepada langganan anda untuk mempertahankan pendirian ini. Terima kasih.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Lihat Komen
Paling Popular
Terkini