
Arab Saudi tidak lulus kuota tambahan jemaah haji M'sia
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata Malaysia memohon penambahan kuota sebanyak 10,000 memandangkan jumlah yang menunggu giliran untuk menunaikan ibadat haji kini mencecah 982,000 orang.
Anggota parlimen bebas Tan Tee Beng telah memutuskan kerusi untuk ditandingi pada pilihan raya umum datang tetapi belum mahu mendedahkannya.
Jabatan Penerbangan Awam (DCA) menafikan hilang kawalan terhadap pesawat di sektor Pusat Sistem Kawalan Udara Kuala Lumpur selepas gangguan bekalan tenaga menyebabkan radar pusat tidak berfungsi lebih sejam minggu lepas.
Malaysiakini
menubuhkan Seacem pada 2004 untuk membantu masyarakat sivil dan organisasi media dalam talian yang belum matang di Asia untuk menggunakan teknologi baru bagi menggalakkan kebebasan akhbar, hak asasi manusia dan demokrasi.
SPR mendakwa audit pengundi yang dijalankan kerajaan Selangor tidak ikhlas dan dilakukan untuk mencemarkan nama baiknya dengan melabelkan pengundi asli sebagai pengundi meragukan.
Bagaimanapun keputusan berkaitan hanya akan diumumkan selepas dimaklumkan kepada Ketua Menteri Lim Guan Eng terlebih dahulu, kata Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof.
dikemaskini 1.31pm
Pusat Sistem Kawalan Udara Kuala Lumpur didakwa tergendala minggu lalu menyebabkan kegagalan sistem secara sepenuhnya "tanpa radar dan radio", dakwa PKR.
Datuk Seri Abdul Hadi Awang memfailkan saman terhadap Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Mashitah Ibrahim berhubung tulisannya yang didakwa mengandungi unsur fitnah.
Datuk Seri G. Palanivel berkata, pemimpin Hindraf itu bukan menjadi ancaman kepada mana-mana parti dan tidak akan sama sekali menggugat sokongan masyarakat India kepada kerajaan.
Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman berkata Malaysia amat kesal dengan tindakan biadab itu yang menggambarkan agama Islam secara negatif dan turut menyinggung sensitiviti umat Islam, terutama apabila karikatur ini diterbitkan selepas penyiaran video anti-Islam.