BERITA Malaysiakini

Hasil bedah siasat Nora Anne dijangka hari ini

News  |  Diterbitkan  |  Dikemaskini

Perhatian kini tertumpu kepada Jabatan Perubatan Forensik, Hospital Tuanku Ja'afar di Seremban bagi mengetahui hasil bedah siasat ke atas mayat remaja warga Ireland, Nora Anne Quoirin, yang ditemui mati pada Selasa ketika bercuti di sebuah resort di Negeri Sembilan.

Hari ini, pengamal media tempatan dan antarabangsa mula memenuhi perkarangan lokasi itu seawal 7 pagi untuk mengetahui punca kematian gadis berusia 15 tahun itu susulan bedah siasat yang dijalankan mulai semalam.

Dua sidang media diadakan semalam namun ia hanya memaklumkan proses itu masih berlangsung -- berita yang menghampakan bukan sahaja buat petugas media malah orang ramai di dalam dan luar negara yang mengikuti perkembangan kes itu.

Satu sidang media dijangka diadakan hari ini namun masanya masih belum diketahui.

Mayat Nora Anne ditemui pada Selasa di kawasan lurah berhampiran anak sungai, 2.5 kilometer dari resort penginapan remaja itu bersama keluarganya di Pantai, Seremban.

Mayat remaja anak istimewa itu ditemui pada hari ke-10 operasi mencari dan menyelamat yang dilancarkan selepas dilaporkan hilang dari resort berkenaan pada 4 Ogos lepas.

Remaja yang mengalami masalah pembelajaran itu tiba di Malaysia bersama keluarga pada 3 Ogos untuk percutian dua minggu di negara ini.

- Bernama

Belanjawan 2020
 • Infografik
  Carta & Graf
 • Kuiz
  Apa anda dapat?
 • Undian
  Suka atau tidak?
 • Laporan langsung
  Laporan langsung kami