
Adakan kaunseling agama di internet
Internet juga boleh mencorak budaya masyarakat di negara ini. Masyarakat dewasa ini dilanda dengan pelbagai penyakit masyarakat antaranya masalah sosial, penagihan dadah, konflik rumah tangga, dan masalah akidah.



Tun Dr Mahathir Mohamad memulangkan paku buah keras terhadap Tun Musa Hitam dengan mendakwa bekas timbalannya itulah ‘duri dalam daging’ Umno.




"Selepas apa yang dilakukannya untuk parti, selepas dipenjara, dia memilih untuk kembali semula kepada mereka (Umno)," kata Presiden PKR itu sebagai mengulas laporan media yang Ezam Mohd Nor akan menyertai semula Umno.

Ketua polis negara Tan Sri Musa Hassan berkata pihaknya kini menunggu arahan Jabatan Peguam Negara (AG) untuk tindakan selanjutnya.

Belum ada ahli Umno di Johor yang mengikut jejak bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad keluar parti awal minggu ini.

Persatuan Bekas Wakil Rakyat Barisan Nasional (Mubarak) percaya Tengku Razaleigh Hamzah berhasrat untuk bertanding jawatan presiden kerana beliau mempunyai visi dan misinya tersendiri untuk masa depan Umno.

Peguam N Surendran memfailkan permohonan
habeas corpus
di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur High hari ini bagi pihak P Uthayakumar yang mendakwa telah dinafikan rawatan perubatan.

Ketika dihubungi
Malaysiakini
melalui SMS, Ezam Mohd Nor berkata beliau akan membuat kenyataan mengenainya selepas kembali ke tanahair Selasa ini.

dikemaskini
Bersih mendakwa, pembatalan dakwat kekal menjelang pilihanraya umum lalu hasil "komplot" tiga badan utama negara untuk "menggagalkan usaha memastikan pilihanraya itu tidak dicemari penipuan".

Kemelut antara Tun Dr Mahathir Mohamad dan perdana menteri sudah mencapai tahap memerlukan penglibatan Yang di-Pertuan Agong sebagai "orang tengah" untuk menyelesaikannya.

