
Penahanan alkitab Injil BM ditarik balik
dikemaskini 7:27pm
Tindakan itu dikatakan selaras dengan warta 1982 di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri yang membenarkan pengeluaran serta penyebaran Kitab Injil dalam bahasa Melayu.


“Sebagai contoh, Selangor menyumbang RM16 bilion setahun kepada Kerajaan Persekutuan tetapi hanya diberikan RM400 juta setahun… ini jumlah yang tidak munasabah,” kata Anwar.

Ia dijangka berlaku sekiranya harga minyak mentah seperti gas asli dan arang batu tiba-tiba meningkat dalam pasaran dunia.

, penyelaras Rangkaian Orang Asli Semenajung Malaysia, Tijah Yok Chopil mahu Najib membuktikan bahawa slogan 1Malaysia bukan sekadar propaganda.

Hakim Hayatul Akmal Abdul Aziz membuat keputusan itu selepas pihak pendakwaan memberitahu mahkamah bahawa Jabatan Peguam Negara bersetuju menarik balik pendakwaan dalam kes itu.




Menurut Muhyiddin Yassin, agensi tempatan akan melakukan yang terbaik bagi menjamin keselamatan di dua loji tenaga yang dijadual dibina di negara ini.

Datuk Husam Musa terkilan dengan keputusan perpindahan yang dibuat secara pentadbiran dan "tanpa pengetahuan atau persetujuannya, dan tanpa memberikan haknya untuk didengar."

Jumlah keseluruhan projek MRT Lembah Klang, termasuk kerja-kerja bawah tanah dan pembinaan masih dalam peringkat penilaian reka bentuk asas dan proses memuktamadkan.

"Pada malam itu, isteri saya telah memberi semangat kepada beliau dan berjanji akan memberi hadiah istimewa sekiranya menang," kata Najib Razak.

Menurut kumpulan Insiatif Hak Asasi Komanwel (CHRI), Malaysia bukan sahaja meneruskan undang-undang kuku besi tetapi gagal mempertahankan hak kumpulan tertindas.

dikemaskini 4.13pm
Yayasan Pelajaran MARA bakal menghantar seramai 84 orang lagi pelajar tajaannya ke Jepun yang kini berdepan ancaman radiasi.


Selepas menerima butiran terperinci terhadap bentuk pindaan yang dibuat dalam beberapa hari lagi, perkara itu akan dimaklumkan kepada pemimpin masyarakat India.

Baginda Minda mendakwa, ketika Ummi Hafilda membuat pelbagai dakwaan, termasuk tentang moral ketua pembangkang, wanita itu sendiri mempunyai skandal dengannya.

"Apakah peratusan kemungkinan radiasi dari loji tenaga nuklear ini akan tiba di Malaysia, berdasarkan senario ‘full meltdown’?" soal Nurul Izzah Anwar.

dikemaskini
Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata kontroversi berhubung Injil berbahasa Melayu akan dibincangkan dalam mesyuarat kabinet minggu ini.


Orang ramai diminta berada kira-kira 30 kilometer dari Kompleks Fukushima Dai-ichi bagi mengelak daripada terkena radiasi.

Pesuruhjaya Dr Mohamed Hatta Shaharom, seorang perunding psykitrik forensik kemudiannya bertanya kepada Arman sama ada beliau sering kali marah-marah.

“Penahan kitab-kitab itu sejak Januari lalu adalah satu bentuk pencabulan dan bercanggah dengan jaminan kebebasan beragama bagi masyarakat Kristian di Sarawak,” kata Daron Tan.



'Smart Catcher Cat' yang direkabentuk dari sebuah tong terpakai mampu berfungsi untuk memerangkap dua ekor kucing dalam satu-satu masa.


Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden berkata dalam keadaan seumpama itu adalah sukar bagi beliau membantah dan merakamkan takziah kepada Karpal dan keluarganya.