
Pelajar tak undi pos sebab kedutaan keliru
Kekeliruan di kalangan petugas misi Malaysia sebelum ini menyebabkan ramai pelajar tidak dapat mendaftar sebagai pengundi pos, Jawatankuasa Pilihan Parlimen (PSC) diberitahu.

Kekeliruan di kalangan petugas misi Malaysia sebelum ini menyebabkan ramai pelajar tidak dapat mendaftar sebagai pengundi pos, Jawatankuasa Pilihan Parlimen (PSC) diberitahu.

Bekas Timbalan Presiden MIC Datuk S Subramaniam dimasukkan ke Pusat Perubatan Pantai hari ini untuk menjalani pembedahan otak.

dikemaskini
Datuk S Ambiga sifatkan pindaan perlembagaan sebagai tindakan berlebihan seperti "menggunakan bom nuklear untuk bunuh semut" kerana ia hanya libatkan pindaan peraturan pilihan raya.

Sebelum ini, polis telah mengambil keterangan 50 individu termasuk penganjur, penyokong dan peserta program berkenaan.

Pengerusi PTPTN Datuk Ismail Mohamad Said berkata jumlah itu antara 104,083 peminjam yang disaman kerana gagal menjelaskan pinjaman mereka.


Berikut adalah sedutan teks perbahasan bajet kerajaan negeri Selangor oleh ADUN Bukit Antarabangsa, Azmin Ali yang juga timbalan presiden PKR di Dewan Undangan Negeri Selangor.

Pengerusi PSC, Datuk Seri Maximus Johnity Ongkili juga enggan menerima memorandum yang dikemukakan Datuk S Ambiga kerana muka hadapan dokumen berkenaan diterakan logo BERSIH.

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dengan kerjasama polis akan menguruskan daftar kematian rakyat Malaysia bermula Disember ini bagi memudahkan proses mengemaskini daftar pemilih.

Beliau yang juga ketua Pemuda Umno dan BN berharap ahli parti berpegang kepada akujanji bahawa rakyat yang menentukan berhubung soal calon boleh menang.

Karpal Singh menegaskan demikian bagi menjawab kenyataan Nazri Aziz bahawa tiada bukti "konkrit" terhadap dakwaan hubungan antara Saiful dan DPP Farah Azalina Latif.

Persatuan Promosi Hak Asasi Manusia (Proham) berkata langkah itu perlu bagi membolehkan SPR dilihat lebih bebas dan berintegriti.

Najib juga dijadualkan menghadiri mesyuarat sulung para pemimpin Pakatan Trans-Pasifik sembilan anggota pada hari Sabtu, yang akan dihoskan Presiden Amerika Barack Obama.

Jabatan Bomba dan Penyelamat telah meletakkan 10,000 anggota dalam bersiap sedia bagi menghadapi kemungkinan banjir buruk melanda Kedah, Perlis, Kelantan dan Terengganu.


Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) mengambil pendirian tegas menolak cadangan MCA yang tidak mahu rakyat Malaysia di luar negara, dibenarkan mengundi.


Satu perhimpunan secara aman berlangsung pagi ini bagi menyokong peraksanaan Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik Dalam Bahasa Inggeris (PPSMI).