
Projek lembu: Beli kondo mewah, pelaburan bijak
Mohamad Salleh berkata pembelian dua unit kondominium One Menerung berharga RM6.9 juta tiap satu itu adalah satu keputusan komersial bagi melindungi dana yang tidak digunakan.

Mohamad Salleh berkata pembelian dua unit kondominium One Menerung berharga RM6.9 juta tiap satu itu adalah satu keputusan komersial bagi melindungi dana yang tidak digunakan.

Rais berkata, pada masa ini piagam ASEAN menggunakan bahasa Inggeris, sehubungan itu pelaksanaan cadangan itu harus dilakukan secara berhati-hati.

Menurut Abdul Khalid, keputusan itu bagi memastikan dasar negeri dan segala perancangan seperti yang dibentangkan pada belanjawan negeri tahun depan dapat dilaksanakan.

Hasrat Koh Tsu Koon untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum akan datang harus diterima oleh semua pihak, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

"Pengecualian" bayaran pampasan sehuingga RM6.5 bilion itu, kata Lim Guan Eng dicapai dengan melanjutkan tempoh mengutip tol di tiga lebuh raya.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata, risikan, siasatan dan pemantauan rapi mendapati ada usaha menghidupkan kembali gerakan militan di negari itu.

Katanya, sebab-sebab bagi penolakan Ong adalah tidak jelas, tetapi pengumuman untuk melantik Teng dijangka dibuat pada Sabtu ini oleh Koh sendiri.

Kata wartawan itu lagi antara media yang tidak dibenarkan masuk adalah dari Sin Chew Daily, China Press, Nanyang Siang Pau, Oriental Daily dan Kwong Wah Yit Poh.

Ditanya pemberita dalam sidang media di Kuala Lumpur, beliau meminta perkara itu diserahkan kepada ketua polis negara untuk menanganinya.

"Saya tidak mahu ada orang manipulasi berita. Dan saya tidak mahu pegawai JAIS tunggu kepulangan saya dengan waran tangkap," anggota parlimen Shah Alam Khalid Samad.

JAIS mengesan lapan cara Kristian mendakyahkan orang Islam, antaranya menggunakan sejenis radio rakaman bertenaga solar yang dimuatkan dengan cerita-cerita Kristian.

dikemaskini 3.25pm
Pengundi BN dan atas pagar di Pulau Pinang mempunyai tanggapan negatif terhadap DAP di negeri itu tetapi anehnya menghormati Ketua Menteri Lim Guan Eng melebihi pemimpin mereka sendiri.

Menurut Lim, misi Umno untuk menggulingkan Koh telah tercapai selepas kempen memburuk-buruk dan mencemarkan nama baiknya dilakukan sejak 2008.

Menurut Syed Husin, Umno selepas mengetahui rancangan 16 September, bergegas membawa ahli parlimen BN ke Taiwan, dan ada juga ke Macau dan New York, bagi mengaggalkan rancangan itu.

dikemaskini 5.02pm
Penahanan terbaru sekumpulan lelaki bawah ISA disifatkan "mengesahkan kesangsian" rakyat terhadap pengumuman perdana menteri untuk memansuhkan akta itu sebelum ini.

'Semak fakta awak, semak sumber. Saya tidak berjumpa dengan ketua pegawai eksekutif Telekom Malaysia, Zamzamraini Mohd Isa pada Selasa lalu,' katanya.

Bagaimanapun Shaziman dilapor mengucapkan terima kasih kepada Pusat Fidlot Negara jika benar ia pernah menderma lembu kepada orang miskin di kawasan parlimennya.

dikemaskini 4.48pm
Bagaimanapun, memetik sumber, laporan akhbar tidak sepakat sama ada 10 atau 11 orang ditahan bawah akta kontroversi itu.

Saham dan warannya, masing-masing jatuh kepada RM1.05 dan RM0.89 apabila pasaran dibuka pada jam 9 pagi tadi, iaitu kerugian hampir satu pertiga daripada nilainya semalam pada RM1.49 dan RM1.27.

Presiden Gerakan Tan Sri Koh Tsu Koon hari ini mengumumkan bahawa beliau tidak akan bertanding pada pilihan raya umum akan datang, baik di kerusi parlimen, mahupun di peringkat negeri.

Dakwa Anwar, polis sepatutnya menyiasat laporan yang dibuatnya berhubung trio Datuk T yang mengugut dirinya dan isterinya dan bukan cuba mengaibkan lagi dengan video seks berkenaan.

Hilman adalah pembantu kepada MP Gombak dan timbalan presiden PKR Azmin Ali. Manakala Woon pula bertugas di pejabat timbalan menteri belia dan sukan dan naib presiden MCA Senator Gan Ping Sieu.

Alasan timbalan presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai itu adalah kerana masih terdapat kelemahan untuk menjamin kelancaran pengundian menerusi kedutaan atau konsulat Malaysia.

Keputusan berhubung perkara itu dibuat secara bersama oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono pada mesyuarat dua hala di Nusa Dua malam semalam.