
Pasukan kumpulan A masih berpeluang ke suku akhir Euro 2012
Tiga pasukan dalam kumpulan A masih berpeluang untuk merebut dua tempat untuk layak ke pusingan suku akhir Euro 2012, apabila perlawanan kedua kumpulan antara Poland dan Rusia awal pagi ini hanya mencatatkan seri 1-1.
Penasihat parlimen DAP, Lim Kit Siang berkata Kerajaan Persekutuan gagal membuktikan dakwaannya bahawa himpunan BERSIH 3.0 adalah satu cubaan rampasan kuasa.
"Sekiranya saya menyalahgunakan kuasa, pengkritik saya akan sangat teruja dan mendedahkan saya dan memastikan saya disumbat dalam penjara," kata bekas perdana menteri.
"Sudahlah beliau dikaitkan dengan skandal rasuah pembelian kapal selam Scorpene bernilai RM3.1 bilion, bakal menantunya pula kini dituduh menipu," kata ketua Dewan Pemuda PAS Ridua Mohd Nor.
dikemaskini 5.21pm
Ketua Penerangan PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, hak mengundi kira-kira 30,000 rakyat Malaysia akan dinafikan jika pilihan raya berlangsung pada masa tersebut.
UBS kemungkinan menghadapi prosiding jenayah ekoran penglibatannya dalam dakwaan jaringan pengubahan wang haram yang dikaitkan dengan ketua menteri Sabah.
Pengundi yang berkongsi nama sama dan alamat dalam daftar pemilih sebenarnya individu yang berbeza, kata Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).
EURO 2012
Seluruh mata di seluruh dunia tertumpu dan menanti penuh debar dua pertembungan empat pasukan dalam kumpulan B - yang disifatkan oleh ramai pemerhati bola sepak - sebagai kumpulan maut.
Perbalahan dalam PKR Selangor, yang menyebabkan Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim terpaksa berundur daripada jawatan ketua PKR Selangor pada 2010, nampaknya kembali berulang.
Ketua pengarah eksekutif di pejabat penasihat ekonomi Selangor, Rafizi Ramli berkata Perbadanan Menteri Besar boleh menyalurkan sebahagian daripada dana pendidikan percuma RM30 juta kepada Unisel secara pemindahan antara syarikat.
dikemaskini
Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Mukhriz Mahathir berkata, ini kerana dasar ekonomi Malaysia yang kukuh.
Menteri berkenaan Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata usaha itu penting untuk memupuk semula semangat nasionalisme yang semakin luntur akibat pengaruh dan implikasi media terbuka.
Barisan pemimpin Pakatan Rakyat pada malam tadi memperkenalkan Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli sebagai calon untuk kawasan parlimen Pandan.
Sejarah membuktikan kerajaan di Mesir, Tunisia dan Libya telah tumbang hanya melalui telefon, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz.
dikemaskini 2.11pm
Mereka mendakwa terdapat 15 individu tidak dikenali didaftarkan menggunakan alamat di satu rumah dan 30 lagi didaftarkan menggunakan alamat tidak lengkap tanpa nombor.
Adakah Peguam Negara Abdul Gani Patail memainkan peranan dalam pembocoran dokumen sulit berhubung siasatan Badan Pencegah Rasuah (BPR) terhadap bekas ketua menteri Melaka Abdul Rahim Tamby Chik dan bekas menteri Rafidah Aziz 15 tahun lalu?