Kira-kira 200 orang yang mendakwa anggota PKR berhimpun di hadapan ibu pejabat parti itu di Petaling Jaya bagi membantah proses pemilihan langsungnya yang didakwa tidak telus.

Diketuai bekas timbalan setiausaha agung P Jenapala, penyokongnya daripada 14 buah seluruh selangor hadir untuk protes ringkas selama 45 minit bermula pada jam 4.30 petang.

former pkr deputy sec-gen jenapala protest pkr election hq tropicana 211110 crowd Mereka yang membawa kira-kira 20 kain rentang, antaranya berbunyi "Jenapala the true hero", "Keadilan yang tidak adil" dan " Shame on you Anwar ".

Jenapala di dalam ucapannya menuntut supaya pemilihan diadakan dengan telus dan pemilihan ini tidak dapat diterima oleh ahli akar umbi.

"Jalankan pemilihan dengan telus. Parti (ini) cakap mengamalkan demokrasi dalam pemilihan, tetapi di mana perkataan itu lagi," katanya sambil mendakwa ahli PKR sudah ditipu dengan janji-janji kosong.

former pkr deputy sec-gen jenapala protest pkr election hq tropicana 211110 2 Beliau juga turut mendakwa bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim lebih mementingkan calon timbalan presiden Azmin Ali daripada anggota parti.

"Kalau hendak (Azmin) simpanlah untuk selama-lamanya," katanya menyindir.

Jenapala sebelum ini pernah mengadakan perhimpunan yang sama, dengan motif yang serupa di tempat itu.

Bagaimapun, ketika itu, jumlahnya hanya separuh daripada yang hadir hari ini.

Jenapala sebelum ini berhasrat bertanding timbalan presiden PKR tetapi pejabat agung parti itu berkata beliau bukan lagi seorang anggota.

Lagi berita dari pengarang :
Lagi berita seperti ini :
Paling Popular
Terkini