
Parlimen UK diserang, PM selamat
Theresa May selamat tetapi kedudukannya ketika serangan tak didedahkan.

Theresa May selamat tetapi kedudukannya ketika serangan tak didedahkan.

Lelaki mirip Kim Uk-il dirakam sibuk bermain permainan itu di tingkat dua bangunan kedutaan.

LAPORAN KHAS Selepas Yufrinda Selan pulang berbalut kafan, yang lain juga mula terserlah satu demi satu.

Situasi yang agak ketara, skuad negara hanya banyak bertahan dan berkampung di kawasan sendiri berbanding pasukan lawan.

Nur Jazlan kecewa dengan keputusan membenarkan tayangan Beauty and The Beast tanpa potongan.

Tertuduh didakwa menggunakan kekerasan jenayah terhadap mangsa dengan maksud mahu mencabul kehormatan.

Ibu bapa dinasihatkan tidak meletakkan gambar anak-anak dalam laman sosial termasuk Facebook kerana boleh mengundang risiko jenayah.

Nurul Izzah membidas speaker Dewan Rakyat kerana melarang wartawan melakukan tugas di ruang legar parlimen.

Mana-mana syarikat yang ingin menjual di bawah harga siling mingguan mesti mendapatkan kelulusan daripada KPDNKK.

Moran membuat 379 penampilan untuk The Reds antara tahun 1952 hingga 1968 dan kakitangan paling lama yang berkhidmat di kelab itu.

Eksport sudah mula meningkat sedikit sejak tahun lalu dan anggota ACCCIM percaya akan wujud pelaburan dalam separuh pertama 2017.

Paras rizab itu memadai untuk membiayai 8.3 bulan import tertangguh dan ialah 1.1 kali hutang luar jangka pendek.

Pemain boling padang negara, Soufi Rusli meraih pingat perak Kejohanan Perseorangan Piala Dunia di New South Wales, Australia hari ini.

Kes kematian terbaru adalah kali keempat berlaku bagi tahun ini walaupun Zahid telah berjanji untuk menangani perkara itu.

Peguam bagaimanapun tidak pasti sebab sebenar Hew dibawa ke hospital.

Ibrahim Ali menyifatkan debat antara Mahathir dan Nazri Aziz sebagai tidak relevan.

Perdana Menteri memuji hartawan China, Jack Ma kerana komitmennya dan memberi makna positif kepada perkataan Melayu "ali baba".

Ternyata berlaku pencemaran di punca-punca sungai yang alirannya mengarus ke loji rawatan.

Keputusan mengenai perkongsian itu akan dimuktamadkan dalam masa sebulan dua lagi.

PKB akui hadapi halangan dalam membangunkan semula Kampong Baru kerana isu pemilikan tanah.

Power Rangers dikatakan menjadi filem adiwira pertama memaparkan watak lesbian sebagai protagonis.

Aktivis itu dijatuhi hukuman kerana menayangkan dokumentari mengenai perang saudara Sri Lanka bertajuk "No Free Zone" empat tahun lepas.

Speaker arahkan Husam keluar dewan setelah mencelah ucapan walaupun telah diberi amaran.

Wakil rakyat DAP itu turut mencabar Jamal untuk berbuat tindakan yang sama dalam skandal 1Malaysia Development Bhd.

Tunku Mahkota Johor itu tidak mahu kuasa memilih Presiden FAM hanya terletak di tangan anggota kongres seperti sedia ada

Rundingan diplomatik berhubung keselamatan dan penghantaran pulang rakyat Malaysia di Pyongyang masih diteruskan.

Pelakon dan pengarah itu sebaliknya lihat ia sebagai amanah untuk bantu anak istimewa.

Bersempena ulang tahun kelahiran seniman agung negara hari ini, Google memberikan penghormatan menerusi Doodle.

Akta Hasutan boleh diguna bagi menangani kenyataan berbaur perkauman, kata Nazri Aziz.

Presiden Persatuan Badminton Negeri Sembilan (NSBA), David Wee Toh Kiong meminta kedua-dua pihak menyelesaikan perkara itu secara harmoni

Baginda pernah didatangi ejen yang mendakwa kononnya baginda ada kuota untuk menjual anugerah gelaran Tan Sri.

Speaker Dewan Rakyat (National Assembly) Korea Selatan sifatkan Malaysia bertindak adil dan munasabah dalam menguruskan isu Jong-nam.

Ketua Pemuda BERSATU sedang pertimbang untuk berhenti aktif dalam politik dan menerima tawaran melanjutkan pengajian di Universiti Oxford.

"Seorang membuat 'kerja' yang melambang masalah akal serius manaka seorang pula membuat kenyataan yang juga melambangkan kedangkalan pengetahuan."

Najib sekali lagi menegaskan bahawa Malaysia kekal berada pada landasan untuk menjadi sebuah negara berpendapatan tinggi.

"Kamu tidak dialu-alukan di sini. Bila cita-cita mereka tak tercapai, yang rugi adalah rakyat," titah baginda.

Antara rakan sekelas mendiang ialah Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali.

Kerana terlibat dalam apa yang mereka percaya sebagai "salah satu penipuan kewangan terbesar dalam sejarah".

Pemimpin berkenaan hampir menggagalkan perjanjian bernilai AS$7 bilion (RM31.1 bilion) antara Petronas dan Saudi Aramco.

Mana-mana pihak yang ingin bekerjasama dengannya tidak boleh jalin hubungan dengan DAP dan AMANAH.

Yang tertindas bersatulah! Slogan ini tak mudah dikotakan.

Peguam Annou Xavier berkata menteri dalam negeri mempunyai kata putus muktamad mengenai kewarganegaraan.

PDRM juga kenal pasti 95 rakyat Malaysia yang menyertai kumpulan pengganas itu di Syria.

Kaunselor Kedutaan Korea Utara Kim Yu-Song berang wartawan rakam gambarnya membuang sampah.

Pejabat Perdana Menteri akan membuat laporan polis berhubung penyebaran surat palsu itu.