
AS: Kebebasan agama M'sia setara Iraq, Afghanistan
Malaysia diletakkan pada tahap 2 bersama-sama Afghanistan, Bahrain, Cuba, Mesir, Indonesia, Iraq, Khazakhstan, Laos dan Turki.

Malaysia diletakkan pada tahap 2 bersama-sama Afghanistan, Bahrain, Cuba, Mesir, Indonesia, Iraq, Khazakhstan, Laos dan Turki.

MIC melihat peluang cerah di Johor, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Melaka, Pahang dan dua kerusi di Kedah.

Sebagai bekas sekutu DAP, Guan Eng menganggap tindakan PAS sbagai tidak masuk akal.

Jabatan itu juga mendapati ramai pekerja asing bekerja di barisan hadapan yang jelas merupakan sektor yang tidak dibenarkan.

Kepimpinan dan perwakilan dari Selangor berdiri teguh di belakang PAS Pusat, termasuk majlis syura.

ULASAN l Mengenai kerjasama Umno dengan PAS, Nazri berkata, ia tidak mungkin berlaku kerana keduanya bertanding sesama sendiri.

MUKTAMAR | Analisis sejarah parti itu yang panjang menunjukkan pihak lain yang memutuskan hubungan dengan PAS terlebih dahulu.

Demi perjuangan parti, apa saja halangan atau kekurangan sanggup dihadapi.

MUKTAMAR l Tanpa menamakan secara khusus presiden PAS persoal sama ada parti itu menghormati perlembagaan atau sebaliknya.

MUKTAMAR | PAS tidak akan lupa kerjasama ini, semoga Allah Taala mempermudahkannya.

MUKTAMAR | Timbul dakwaan bahawa PAS turut dipengaruhi dengan parti dinasti keluarga seperti sesetengah parti lain.

MUKTAMAR | Jawatan setiausaha agung merupakan jawatan yang dilantik kepimpinan tertinggi parti tanpa melibatkan proses pemilihan.

MUKTAMAR l Jauh daripada mengikuti jejak langkah G18 yang meninggalkan PAS selepas tewas, MP Temerloh berjanji setia bersama parti demi perjuangan Islam.

Seramai lapan individu termasuk dua warga Indonesia ditahan Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ).

Artis Indonesia itu menjadi salah seorang wakil misi A Tile for Seville - sebuah program untuk membangunkan masjid di Seville, Sepanyol.

Raja Hamad Isa Al Khalifa yang mengadakan lawatan negara ke Malaysia sehingga 3 Mei, diberi sambutan negara di parlimen.

Apabila Zainal dan Afdlin berada di satu pentas, memang gamatlah keadaan dengan pelbagai aksi lucu dan jenaka spontan mereka

Suspek yang digelar Mr T atau Malaysian Iceman daripada Johor dan Mr G daripada Pulau Pinang dianggap sebagai anggota penting.

Kerajaan negeri akan mengusahakan satu kaedah yang sesuai untuk membantu pemaju hartanah menjual unit mereka.

Ia adalah manifestasi hubungan tiga pihak yang aman dan erat di kalangan kesatuan sekerja, majikan dan kerajaan.

HARAPAN akan hapuskan GST yang merupakan satu cukai regresif yang menzalimi rakyat terutamanya golongan miskin.

MUKTAMAR l Majlis Syura Ulama PAS akan bertemu dalam waktu terdekat untuk membincangkan mengenai hubungan dengan PKR.

MUKTAMAR l Tiga naib presiden penggal lalu kekal.

MUKTAMAR l Tanpa ketaatan kepada pimpinan, kemampuan parti merangka strategi akan terjejas.

Jika kerajaan ditadbir dengan lebih baik dan bebas rasuah, rakyat negara ini tidak perlu berulang-alik ke negara jiran untuk mencari nafkah.

Baki lebih 65 peratus pergi kepada golongan korporat dan kerajaan (melalui cukai).

Kerajaan akan menganjurkan pameran kerja Job Fair @ UTC 2.0 dan akan dilancarkan secara besar-besaran pada 20 Mei ini.

Hafizh pamer aksi cemerlang pada pusingan pertama perlumbaan antarabangsa FIM CEV Repsol di Litar Albacete, Sepanyol, Ahad.

Ia adalah antara enam amaran yang digariskan JPA kepada penerima biasiswanya di seluruh negara.

Jumlah kehadiran pada kali ini adalah jauh lebih kecil berbanding 1,500 orang pada tahun lalu dan 20,000 orang pada tahun 2015.

SPR perlu menjalankan tanggungjawab itu berdasarkan kepada Seksyen 15 (2) (l) Akta Pilihan Raya 1958.

MUKTAMAR l Kalau cawangan tak ada duit nak beli Harakah, kena beli (juga) Harakah. Insya-Allah rezeki akan berlipat ganda.

Azan Ismail memfailkan petisyen bagi mencabar pindaan kepada undang-undang negeri.

MUKTAMAR l Sasaran 40 kerusi parlimen, kuasai lima negeri dibuat hasil analisis, simulasi PAS.

ADUN Sementa belum dengar khabar angin mengatakan empat ADUN PKR bakal berpaling tadah untuk membentuk kerajaan baru di Selangor.

Apabila berdepan dengan persoalan kuasa, kata Sheikh Omar, PAS akan berhelah dan enggan melepaskan apa yang mereka ada.

PAS menegaskan pelaksanaan GST adalah bercanggah dengan Islam walaupun difatwakan sebagai harus oleh Majlis Fatwa Kebangsaan.

MUKTAMAR PAS | Selepas pendirian bercanggah kerajaan untuk meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau Akta 355.

MUKTAMAR l Nasrudin berkata demikian ketika sukarelawan PAS mengumpul derma daripada kira-kira 500 penyokong.

MUKTAMAR Apa yang menjadi tumpuan selepas ini ialah perjalanan politik PAS sebagai parti pembangkang dengan blok ketiganya- Gagasan Sejahtera.

MUKTAMAR PAS | Bercakap dalam konteks cita-cita PAS untuk menawan semula Kedah, Zuhdi berkata HARAPAN tidak layak untuk mentadbir negara ini.