
LRT laluan Kelana Jaya tergendala
Masalah teknikal punca perkhidmatan di laluan berkenaan terhenti lebih sejam.

Masalah teknikal punca perkhidmatan di laluan berkenaan terhenti lebih sejam.

ULASAN | Rencana mengenai Siti Noor Aishah yang dikecam sesetengah pihak bukan ditulis wartawan Malaysiakini sebaliknya penyelaras Suaram.

Menurut hakim sebagai personaliti dikenali ramai Shila perlu bersedia terima kritikan terutama membabitkan kepentingan awam.

Pelakon, pelawak veteran bersikap terbuka akui hakikat masa untuknya sudah berakhir dan diganti dengan ramai bakat baru yang mengikut zaman

Beliau yang pernah menjadi MP Benut, Johor, memfailkan permohonan di mahkamah tengah hari tadi.

Dulu orang tuduh PAS beretorik mahu perkasa mahkamah syariah, kini parti itu sudah tunjuk kesungguhan tetapi berdepan halangan pula.

"Nombor satu punca (bankrap), kereta tak boleh bayar sebab harga kereta itu mahal. Kenapa kereta mahal? Sebab kerajaan ambil cukai daripada kereta," kata MP Kuala Nerus.

Najib berkata beliau telah mempelawa bintang filem Tamil, Rajnikanth, untuk membuat penggambaran sekuel filem Kabali di Malaysia

Khalid berkata, polis, pertama sekali menghubungi kedutaan Korea Utara, yang menghantar pegawainya dan mendedahkan bahawa si mati adalah Jong-nam.

PIALA FA | Kehangatan aksi suku akhir pertama antara Pahang dan JDT semakin terasa

Kata Rizal,Rosmah isteri perdana menteri tidak campur tangan atau dimaklumkan mengenai jadual penuh Najib, termasuk mengadakan pertemuan dengan Rajinikanth.

Najib berkata kedua-dua negara perlu berpegang kepada prinsip diplomasi serta menghormati Konvesnyen Vienna.

Debat itu akan diadakan pada 7 April ini dan dihadiri hanya oleh 300 orang, kata penganjurnya.

Berdasarkan kerusi, DAP menjadi pembangkang terbesar berbanding parti lain dalam HARAPAN.

Dr Dzulkefly berkata, dakwaan Malaysia di landasan betul adalah meleset, berdasarkan perangkaan prestasi ekonomi Bank Negara.

Sulaiman Abdul Razak berkata Mohamed Azmin tidak menjelaskan alasan sebenar di sebalik sokongan tersebut.

Mereka juga perlu membayar kos berjumlah RM472,000 kepada Felda dan Felda Palm Industries Sdn Bhd.

Setiausaha Agung FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin berkata, perkara itu tidak perlu dipanjangkan dan keputusan segera akan diambil.

Asalnya ia tidak diketahui ramai pun, sehinggalah Liu Ying memuat naik sekeping gambar di akaun Facebooknya.

Lim berkata beliau tidak mahu bertekak dengan menteri itu dan akan menulis kepadanya untuk membuatnya memahami isu berkenaan.

Walaupun namanya tidak melonjak benar-benar tinggi, protege Joe Flizzow tetap bersyukur diberi peluang dan reda masanya mungkin belum tiba

Di sebalik gesaan supaya meninggalkan kerajaan negeri, pesuruhjaya PAS Selangor enggan terburu-buru sebaliknya menunggu pendirian rasmi pihak atasan.

Muhamad Ali, 72, menghembuskan nafas terakhir pada 1.56 pagi selepas digegaskan ke hospital itu.

Juara kategori berpasukan bakal membawa pulang wang tunai RM7,000 berserta trofi

Inisiatif baharu itu bertujuan mengimbangi pembangunan kaum India bagi memastikan mereka tidak ketinggalan.

ULASAN | Legasi karya P Ramlee, S Effendi memberi makna kehidupan orang Melayu pada zaman dulu dan panduan buat kita pada masa ini.

Rabu lalu pembantu Rosmah nafikan ada permintaan dibuat untuk bertemu legenda filem Tamil berkenaan.

Husam berkata presiden PAS itu bukan sahaja memecahbelahkan PAS tetapi meletakkan parti sehingga tidak dapat difahami rakyat.

Keputusan Najib dilihat sebagai persetujuan supaya Hadi sendiri membentangkannya sebagai rang undang-undang persendirian.

Hakim berkata, beliau menyedari bahawa media, iaitu Utusan Malaysia, telah "mensensasikan" ucapan Mat Sabu.

Serbuan itu berkaitan dengan Skim Mesra Usia Emas (SMUE) yang di bawah pentadbiran Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS).

Human Rights Watch Asia, berkata, penggunaan Sosma telah mencemarkan nama baik Malaysia di luar negara.

ULASAN RUU355 digunakan memastikan berlaku pertembungan tiga penjuru dalam pilihan raya umum ke-4.

Menurut wakil rakyat DAP itu, Pandikar sepatutnya tahu sama ada laluan itu perlu dibina sedangkan kerajaan memotong dana awam.

Seharusnya doktrin 'seseorang dianggap tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah' terpakai.

Washington berkata segala langkah perlu diambil untuk membawa mereka yang bertanggungjawab itu ke muka pengadilan.

Ura-ura Tan bakal digandingkan dengan Mario Gomez mengendalikan skuad Harimau Malaysia, namun pihak KFA tidak membincangkan perkara tersebut.

Suspek berumur 54 tahun itu tiba di mahkamah berkenaan dengan berpakaian lokap berwarna oren.

Ini merupakan misi kedua seumpamanya dilaksanakan Hasrizan selepas misi membawa pulang rakyat Malaysia dari Libya pada 2011.

Ia seperti bangunan di Putrajaya yang dibina oleh kerajaan dan tidak ada apa-apa kaitan dengan perdana menteri.

Laporan setebal 86 muka surat bertajuk 'Safe Haven Canada' itu dibentangkan di Parlimen Kanada semalam.

Salam Jumaat. Seorang daripada jemaah yang mengunjungi Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di Shah Alam Selangor.

Terima banyak sokongan daripada kedutaan-kedutaan ASEAN seperti Indonesia, Laos, Vietnam dan Kemboja di Pyongyang.

Kata Atory, Umno nak manipulasi PAS dan PAS pun nak manipulasi Umno, tapi akhirnya Umno tak boleh bawa dan apabila PAS nak bawa, ada masalah.

Kesemua petugas kedutaan Malaysia di Pyongyang dan ahli keluarga masing-masing tiba di KLIA jam 5.03 pagi.