
Dua rentung dalam kebakaran pondok kebun pisang
Siasatan awal pihak forensik polis dan bomba menunjukkan tiada unsur jenayah, kata Ketua Polis Daerah Pontian Supt Mustafa Bakri Salleh.

Siasatan awal pihak forensik polis dan bomba menunjukkan tiada unsur jenayah, kata Ketua Polis Daerah Pontian Supt Mustafa Bakri Salleh.

Mereka diserahkan kepada Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman untuk disiasat mengikut Akta Pencegahan Jenayah 1959, kata sumber SPRM.

Kapasiti katil sebanyak 4,822 buah termasuk 66 katil Unit Rawatan Rapi dan 170 alat bantuan pernafasan, kata Dr Noor Hisham.

Antaranya kluster Sungei Way yang melibatkan Petaling dan Gombak di Selangor dan Titiwangsa di Kuala Lumpur.

Proses pembersihan dan nyahjangkitan di tiga kedai serta kawasan awam kompleks sedang dijalankan.

Timbul kebimbangan apabila Dr Zulkifli Mohamad yang menyertai mesyuarat itu disahkan positif dua hari kemudian.

Ahli MT Umno, Armand Azha Abu Hanifah ketika dihubungi mengesahkan tiada sebarang mesyuarat diadakan bagi membincangkan isu berkaitan ketua pembangkang itu.

Memaklumkan perkara itu di Facebook, Amirudin berkata dia akan kembali ke pejabat esok.

Perkara itu diumumkan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dalam kenyataan media hari ini.

Sebahagian besar, iaitu 553 kes, adalah penularan tempatan, menurut KKM.

Empat nelayan nekad terjun daripada bot mereka yang sedang karam dan akhirnya diselamatkan APMM kira-kira enam jam kemudian.

Semua penghuni di Menara TM ONE juga telah diminta meninggalkan premis dan bangunan tersebut yang ditutup selama tujuh hari bagi proses nyahkuman dan sanitasi.

Ismail menegaskan walaupun telah banyak kelonggaran selama fasa pemulihan yang bermula pada 10 Jun, bar dan kelab malam masih tidak dibenarkan beroperasi.

Laporan dibuat memandangkan penafiannya sebelum ini "seolah-olah tidak diendahkan", kata Ahli Parlimen Besut itu.

Dua kawasan tersebut ialah Taman Khazanah Indah dan PPR Mutiara Kasih, melibatkan 5,452 penduduk.


Berdasarkan garis panduan KKM ketika wabak, mereka yang menjadi kontak yang diuji negatif dalam tempoh 48 jam dan tidak bergejala boleh kembali bertugas.

Difahamkan kesemua jentera Umno Kelantan itu dikuarantin di sebuah hotel di Kota Bharu bermula 27 Sept lalu.

Kata ahli Parlimen Kuala Nerus itu, judi mesti diharamkan oleh kerajaan kerana ia diharamkan oleh semua agama dan memudaratkan manusia.





Ia dibuktikan dengan kejayaan JDT menundukkan Melaka 5-0 dalam aksi Liga Super di Stadium Hang Jebat, semalam.

Susulan gelombang baru penularan wabak Covid-19.

Tiada sebab kukuh untuk Muhammad Sanusi meletak jawatan selepas berjaya menyelesaikan beberapa masalah besar dalam persatuan, kata timbalan presiden KFA


dikemaskini 11.15pm Berikut adalah lokasi dilaporkan terjejas Covid-19 hari ini dan telah disahkan.

“Mereka merupakan wakil parti dan Muda menyarankan pihak media agar menghubungi mereka sekiranya ada soalan berbangkit," kata kenyataan Muda.




Paling malang hampir semua mereka yang terlibat pada era tersebut masih terkial-kial mencari kehidupan.

Sementara itu, Setiausaha Agung BN dan MN, Annuar Musa berkata dasar gabungan itu menolak kerjasama dengan Anwar Ibrahim, DAP, Dr Mahathir dan menyokong PM Muhyiddin.
