
Adenan: Jangan samakan PRK Balingin dan Kajang
Bakal ketua menteri Sarawak yang kelima itu berkata senario dua pilihan raya kecil (PRK) itu adalah berbeza dan adalah tidak wajar menyatakan PRK Balingian akan membazirkan wang rakyat.

Bakal ketua menteri Sarawak yang kelima itu berkata senario dua pilihan raya kecil (PRK) itu adalah berbeza dan adalah tidak wajar menyatakan PRK Balingian akan membazirkan wang rakyat.

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam menegaskan tuntutan Comango bertentangan dengan syariat Islam dan bakal hancurkan negara.

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengesahkan beliau telah menerima surat peletakan jawatan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri P Waythamoorthy pada Isnin lepas (10 Februari).

SKMM berkata BFM adalah sebuah stesen radio niaga dan oleh itu, tiada sebab baginya untuk menyiarkan temubual dengan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim tentang politik.

Ia ditarik balik kerana dipercayai mengandungi konotasi tidak baik, tetapi sebaliknya mendapat pujian dalam katalog rasminya.

NGO berkaitan PKR, PAHLAWAN, mendakwa bahawa juruterbang TUDM, Major Zaidi Ahmad dijadikan contoh untuk menakutkan semua anggota tentera daripada melaksanakan hak mereka sebagai warganegara.

Bekas menteri undang-undang itu mahu bercakap secara bersemuka dengan rakyat sebenar, mendengar apa yang mereka mahu katakan.




Kediaman wartawan TV3 Datuk Karam Singh Walia di Jalan Tun Abdul Razak, Taman Sri Andalas, Klang dipecah masuk sekumpulan perompak yang turut melarikan kereta miliknya dalam kejadian petang semalam.

Ia akan mengurangkan kesesakan trafik di atas Jambatan Pulau Pinang sebanyak 25 peratus dan mengendalikan 100,000 kenderaan setiap hari.

MPH Bookstores Malaysia mengesahkan buku itu tidak dijual di rangkaian kedai bukunya di seluruh negara.

Berdasarkan pengalaman aktivis sosial Josh Hong, yang mengambil penerbangan syarikat penerbangan itu dari Jakarta ke Kuala Lumpur pagi ini dan mendapati tiada kacang tanah dan ikan bilis dalam hidangan nasi lemak.

MCA kecam pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang kerana menyalahkan parti itu yang dikatakan memberi gambaran kepada Umno bahawa video MP Seputeh, Teresa Kok menyinggung perasaan orang Melayu.

SMM akan menggerak jentera seramai lebih 200 orang antara lain membangkitkan isu konsensus nasional, kenaikan kos hidup dan isu pendidikan percuma dalam kempen pilihan raya itu.

ULASAN
Hari ini juga 'V-Day', hari aktivis sedunia menggerakkan kempen menentang keganasan ke atas wanita.

dikemaskini
Pemuda PAS serah memorandum kepada Agong memohon baginda tidak melantik Taib selagi namanya belum dibersihkan.


Tarikh kekosongan DUN Balingian penting untuk pembersihan daftar pemilih seperti mengeluarkan nama pengundi meninggal dunia dan dilucut taraf warganegara.


MAS menjelaskan, peket ikan bilis dan kacang tidak dapat dihidangkan bersama kerana terdapat kerosakan pada bahan itu.

Ketua umum PKR berkata, programnya bukan kempen pilihan raya tetapi sesi penerangan.

ULASAN
Sebagaimana lima atau enam tahun lalu, pertemuan dengan pemimpin Umno masih berlaku. Paling akhir di London.

Karya itu tidak bercakap tentang Asalkan Bukan Umno (ABU), tetapi ikon kuasa rakyat, menurut Cheng Yengpheng.

WAWANCARA
Setelah darah ayam terpercik di gambar Teresa Kok, ini kisah yang pengkritik MP Seputeh itu tidak suka dengar.

Menteri pertahanan menyifatkan hubungan Singapura-Malaysia cemerlang sepanjang masa tetapi dalam sektor-sektor tertentu.

Najib menunaikan solat hajat bersama kira-kira 1,000 orang di Masjid Wilayah Persekutuan malam tadi.

MCA gesa pengamal media benar-benar memahami sesuatu isu apabila menulis berita supaya maklumat tepat dapat disampaikan.

Dalam hebahan Nota Kepadang Pengarang, turut dinyatakan: "Media boleh tanya apa sahaja".

Cuaca panas terik menyebabkan kebakaran hutan merebak menjadikan kira-kira 300 hektar kawasan hutan tebal di Dungun terbakar.

Khutbah Wilayah Persekutuan menyelar sikap muda mudi Islam yang meraikan Hari Kekasih, yang disifatkan permulaan masalah sosial.