
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar






Ini susulan mesyuarat agung luar biasa SIGC semalam yang menarik semula larangan penjualan minuman keras di situ.

PARLIMEN | Presiden PAS berkata semalam beliau diberitahu pemimpin PH bahawa Amanah merupakan alat kepada DAP.

PARLIMEN | DBKL perlu fahami masalah pemohon tapak ini, kata Anggota Parlimen Batu, P Prabakaran.



LAPORAN KHAS | Kelihatan - atau kedengaran - mudah tapi hakikatnya bukan begitu.

Dia mendengar pendapat semua orang, tanpa mengira umur, dia suka idea-idea yang bukan konvensional, kata Ketua Pemuda Bersatu.

Penyanyi dan pelakon itu mendakwa, hingga saat ini, kira-kira separuh daripada individu terbabit belum memenuhi tuntutan permohonan maaf.

Saifuddin Nasution berkata itu adalah cara Nurul Izzah menzahirkan sesuatu ketika ditanya mengenai kekecewaannya

INKUES | Ia susulan hantaran viral media sosial seorang 'jururawat IJN' mengenai kecederaan anggota bomba itu.

Mohd Asmirul Anuar Aris turut menyatakan permohonan maaf itu mewakili pihak Persatuan Sejarah Malaysia Cawangan Kedah dan Lembaga Muzium Negeri Kedah.

Serangan berlaku selepas mereka bertiga mengadakan hubungan seks bersama di sebuah rumah sewa di Jalan Lajong, di Sibu.

PM membalas kenyataan Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar yang menzahirkan rasa kecewa dengan prestasi kerajaan PH.


"Seolah-olah bagi kita integriti itu bukan tuntutan Islam sehingga kita tidak merasa malu apabila melakukannya."

Ini selari dengan kejatuhan harga arang batu dan gas asli di pasaran global, kata Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

Wartawan pelatih Malaysiakini menceritakan pengalaman membuat liputan program yang menyaksikan pergelutan pelajar dan penyokong Najib.


ULASAN l OIC ini adalah satu institusi yang gagal, yang bertemu untuk menghayati kambing dan baklava sahaja.

Menurut laporan Times of India, aset berkenaan termasuklah 20 pangsapuri di Mumbai dan Pune, selain wang dalam bank.


Kata Lim, meskipun mereka adalah sahabat lama, namun keputusan itu adalah berdasarkan prinsip.

Bukan senang untuk gugurkan anggota exco sedia ada dan digantikan oleh orang parti lain.



Pengerusi Amanah Terengganu berkata, sebab utama Amanah ditubuhkan ialah kerana tidak bersetuju kerajaan campuran PAS dan Umno.

Mereka menuntut PH menunaikan janji manifestonya untuk melantik pembangkang mengetuai jawatankuasa itu.

Sebuah firma guaman telah diarakan untuk mengambil tindakan seterusnya, kata setiausaha agung Umno.

Kedua-dua beradik itu juga akan dipanggil memberi keterangan pada hari tersebut berhubung pilihan mereka untuk tinggal bersama Yusnidah atau nenek, Wirda Syamsuddin.

Ahli perniagaan Malaysia itu didakwa menyebabkan kejatuhan harga saham sehingga melenyapkan S$8 bilion dari pasaran saham Singapura.

Antaranya negara-negara Timur Tengah dan Afrika Utara, kata Teresa Kok.

Timbalan speaker Dewan Rakyat itu juga percaya kabinet akan menggantikan Kiandee pada masa yang sesuai.

Timbalan Pendakwa Raya memohon waran tangkap dikeluarkan berikutan kegagalan tertuduh menghadirkan diri ke mahkamah.

Kata PM untuk melunaskan hutang sebanyak RM1 trillion oleh kerajaan BN terdahulu memakan masa.

Perdana menteri berkata Malaysia tidak mempunyai hasrat untuk membeli apa-apa jet ketika ini.

Borang permohonan juga dikurangkan daripada sepuluh halaman kepada tiga halaman untuk memudahkan pemohon, kata Hannah Yeoh.

Azmin kata cengeng, Nik Nazmi kata itu pendirian. KJ kata Azmin tak ada visi ekonomi. Syed Saddiq kata KJ masih sibuk buat video untuk Najib ketika Azmin jadi MB.

PARLIMEN l Penilaian itu sedang dilaksanakan oleh pihak Jabatan Warisan Negara, kerajaan negeri Selangor, pihak berkuasa tempatan dan agensi-agensi berkaitan.

Sistem lama itu merangkumi prosedur manual, fail meja dan carta aliran tugas kepada penjawat awam bagi menangani isu karenah birokrasi, kata PM.

Turut terlibat dengan perbarisan Hari Polis ke-212 yang mengekalkan tema ‘Polis dan Masyarakat Berpisah Tiada’ itu ialah 98 aset PDRM daripada pelbagai jabatan.

PARLIMEN l Bazar baru lebih bersih, cantik, menggunakan khemah besar dan petak meniaga lebih luas, kata Dr Shahruddin.

PARLIMEN l Kata TPM, setakat sekarang kerajaan memberikan mangsa di Sungai Kim Kim, Pasir Gudang,itu kesihatan dan rawatan.

Mahkamah kemudian membenarkan permohonan Mohd Hafarizam untuk penjamin diganti dengan mengekalkan syarat dan jumlah jaminan terdahulu.

Timbalan Menteri Dalam Negeri Mohd Azis Jamman mengingatkan bahawa perkahwinan tidak berdaftar turut merupakan punca masalah kanak-kanak tanpa kewarganegaraan.

Naib Canselor UiTM Prof Ir Dr Mohd Azraai Kassim berkata UiTM menolak sebarang usaha untuk menyekat kebebasan terutamanya secara kekerasan.

Kata PM, ini bagi memastikan pasukan benteng keselamatan negara itu mempunyai kelengkapan yang sesuai dan terkini.

Setiausaha agung PAS itu bagaimanapun setuju dengan Mahathir bahawa pelantikan pengerusi PAC di kalangan pembangkang bukan soal perundangan.

Hantaran Hadi itu bagi menjawap kenyataan Pengerusi DAP Perak yang mendakwa bahawa Malaysia akan menjadi negara Taliban jika Umno dan PAS membentuk kerajaan.

Masalah yang berlaku semalam itu tidak menjejaskan pangkalan data SPR, kata pengerusinya.

Mereka berkata naib canselor sepatutnya melindungi hak kebebasan bersuara mahasiswa, susulan pergelutan dengan penyokong Najib Jumaat lalu.


Kanak-kanak lelaki yang pekak dan bisu itu menyelamatkan sekumpulan pelancong Malaysia yang sedang mandi-manda di air terjun.

Selepas ahli-ahlinya dalam EGM hari ini sebulat suara menolak larangan yang dikenakan presiden kelab itu, Aminuddin Harun yang juga merupakan menteri besar.