
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar


Perkara itu dimaklumkan Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia selepas dua model berkenaan terhempas dalam tempoh lima bulan.



Tarian di antara pemimpin PAS dan Umno amat memedihkan mata dan menyakitkan hati penyokong perjuangan asal PAS.






Tindakan undang-undang bakal diambil jika ada pihak cuba membangkitkannya semula, katanya.

Pengerusi Lembaga Pengelola Sekolah SJKT Taman Melawati mendakwa, guru besar sekolah itu enggan memperbaharui permit mereka.

PARLIMEN | Kata Najib, keberkesanan penswastaan seperti yang dicadangkan Dr Mahathir bergantung kepada beberapa faktor.

Najib cadangkan kerajaan mengguna semula pelan baik pulih yang pernah digunakan ketika zamannya.

"Ini adalah rakyat saya dan saya tidak akan membenarkan perkara ini melarat. Saya menggesa semua pihak berkuasa kerajaan untuk segera menangkap dan menghukum pelakunya."


PRK RANTAU | Rais berkata kerjasama Umno dan PAS akan mencerahkan peluang Mohamad Hasan untuk menang.

Timbalan Pendakwa Raya (DPP) ad hoc V Sithambaram berkata kenyataan dan dokumen yang dipohon bukanlah dokumen yang pendakwaan perlu kemukakan.

Kerajaan memberi jaminan Elaun Sara Hidup (ESH) untuk nelayan dan petani akan dinaikkan ke RM300 tahun depan berbanding RM200 sekarang.

Akmal Nasrullah (PH-Johor Bahru) turut mencabar pemimpin Umno dan PAS mengisytihar harta masing-masing secara terbuka.




Daripada jumlah itu, 25 buah filem adalah berbahasa Malaysia.

Laporan polis itu dibuat meskipun selepas Lim Guan Eng membuat pembetulan dengan mengeluarkan perkataan "perisytiharan perang" dan menggantikannya dengan perkataan "menyasarkan".


PARLIMEN | Apatah lagi, jelas menteri luar kedua-dua negara telah memulakan proses perbincangan antara Peguam Negara Tommy Thomas dan rakan sejawatnya dari Singapura bagi pusingan pertama perbincangan.

Dasar berkenaan akan berteraskan pertumbuhan, menjamin kesaksamaan serta perkongsian kemakmuran, kata menteri hal ehwal ekonomi.

Jazeman telah terlibat dalam industri sukan permotoran sejak berusia enam tahun.

Salinannya diberikan kepada bekas menteri Wilayah Persekutuan Tengku Adnan Tengku Mansor dan ketua pembangkang.

Pada masa ini, senator dilantik untuk tempoh tiga tahun bagi satu penggal, dan berkemungkinan disambung untuk tiga tahun lagi.

PARLIMEN l Sejumlah RM70 juta diperuntukan untuk pemberian elaun berkenaan iaitu sebanyak RM200 sebulan kepada pemilik vesel zon A, pekerja di atas zon A, B, C dan C2.

SPR dan Jawatankuasa Pembaharuan Pilihan Raya juga akan mengemukakan cadangan bagi memperkenalkan pendaftaran mengundi secara automatik.


Ini berhubung dakwaan kerugian dialami membabitkan pemerolehan Asia Plantation Ltd. (APL) pada 2014.

Kata timbalan menteri lagi kumpulan terbabit juga mestilah dengan suasana di Malaysia

Dia akan didakwa mengikut Seksyen 6 Akta Syariah Jenayah Takzir Terengganu 2001 kerana membuat dakwaan palsu.

Bekas menteri pertahanan itu pertama kali membuat tawaran berkenaan Oktober tahun lalu, dengan menegaskan bahawa beliau ingin melihat kesudahan berhubung kes 1MDB.

PRK RANTAU | Jelas Streram, mesej infografik yang tersebar di media sosial sejak semalam itu bertujuan memburukkan namanya.

Lagi artis tidak sependapat tentang rupa lebih perlu diutamakan berbanding bakat untuk menjadi pelakon

Selepas memuat naik kenyataan mohon maaf, beliau turut memadam perkongsian berita palsu berkenaan.

PARLIMEN l Timbalan Presiden PKR, turut menegaskan tidak wujud masalah menteri gagal menjalankan tugas kerana mereka bekerja secara kolektif.

Mak yong adalah salah satu seni tradisi tertua di Kelantan dan diiktiraf sebagai warisan dunia oleh Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan PBB (Unesco).

Ini susulan peguam Najib, Muhammad Shafee Abdullah memohon penangguhan atas alasan kecederaan di tangannya.

PARLIMEN | Kertas putih tersebut antara lain menggariskan usaha kerajaan untuk memulihkan pentadbiran dan kewangan Felda.

PARLIMEN l Menurut PM, perbuatan kerajaan lama serta undang-undang tidak memudahkan usaha itu.

“Kerajaan terbuka untuk mempertimbangkan semua kemungkinan ini. Kita perlu putuskan,” kata Mahathir.

Mungkin pesalah mangsa nahas MH17 boleh didakwa di Mahkamah Jenayah Antarabangsa, kata Hanipa.

PARLIMEN l Mahathir menjelaskan Dr S Streram dipilih bertanding semula pada PRK tersebut berikutan dinafikan hak untuk bertanding pada PRU14 yang lepas.

Gobind Singh berkata, ia lebih kepada untuk mengekalkan kesopanan dan mengelakkan luahan yang mungkin membawa kesan kepada keselamatan negara.


RTM akan menyiarkan kejohanan itu mulai 5 Mei ini, membabitkan perlumbaan di Sirkit Jerez, Sepanyol.

Ini kerana, kata Azhar Azizan Harun, ada kesalahan yang PH lakukan tidak boleh dilakukan oleh pembangkang.

Ketika ini polis yakin semakin hampir menangkap dalang utama di sebalik rangkaian pengedaran dadah melibatkan penyanyi Aishiteru

Menurut PM, pembebasan warga Indonesia draipada pertuduhan membunuh abang kepada pemimpin Korea Utara itu adalah keputusan mahkamah.

Anggota kerajaan akan dipastikan tidak hilang pekerjaan apabila langkah itu diambil.


Menghormati Hari Wanita bukan sahaja melalui slogan atau perarakan.

PARLIMEN l PM berkata jika jumlah penjawat awam seramai 1.7 juta ketika ini tidak dikawal, kos perbelanjaan mengurus akan mengambil sebahagaian besar belanjawan negara setiap tahun.

Pesara polis itu mengangkat sumpah di hadapan Yang Dipertua Dewan Rakyat Mohamad Ariff Mohd Yusof.

KATA ADUN | Yang bising-bising itu, adakah mereka memberikan khidmat talian kecemasan untuk wanita dalam kesusahan?

Mereka disyaki jadi pengendali pusat panggilan aktiviti judi dalam talian yang beroperasi sejak tujuh bulan lalu

Mereka didakwa di mahkamah bersama seorang warga Indonesia yang masih bebas

Suspek ditangkap semalam dan akan dibawa ke mahkamah untuk mendapatkan kebenaran menahan reman hari ini.

"Takkan nak lantik Najib," kata Kulasegaran sambil menafikan beliau memilih kroni dalam organisasi berkenaan.

Ikram menjunjung kasih titah Agong di parlimen