
Penganjur: Jual tiket sebelum konsert diluluskan perkara biasa
"Tapi kali ini lain sikit, konsert kami bersamaan dengan Awal Muharam. Kami menghormati perayaan tersebut dan menukar waktu persembahan kepada lebih awal,” kata penganjur.

"Tapi kali ini lain sikit, konsert kami bersamaan dengan Awal Muharam. Kami menghormati perayaan tersebut dan menukar waktu persembahan kepada lebih awal,” kata penganjur.

Dia didapati bersalah terhadap 14 pertuduhan untuk tiga kesalahan itu terhadap lapan murid perempuan.

Armand Azha bidas menteri besar Selangor berhubung kenyataannya yang meminta presiden Umno bercermin diri sebelum campur urusan parti politik lain.

Beliau turut berkongsi video kejadian itu dengan menggunakan tajuk sama yang memberi tumpuan kepada kaum wartawan tersebut.

Anggota PKR cabang Kampar membuat laporan polis hari ini bagi meminta pihak berkuasa menyiasat ketulenan audio tersebut.



Program bersama dan perkongsian kemudahan menyebabkan murid dan guru ketiga-tiga sekolah dapat bergaul, kata PIBG Kompleks Sekolah Wawasan USJ15.


Penaja Parti Negara membuat keputusan tidak meneruskan pendaftarannya selepas pertemuan hari ini.

Permohonan pada mulanya ditolak atas nasihat Jakim kerana waktu konsert yang sama dengan sambutan Maal Hijrah.





"Anak-anak kita memerlukan jadual pemakanan yang tepat dan amalan pemakanan seimbang...," kata menteri pendidikan.





Konsert SP Balasubrahmanyam dan Bobby Chen - masing-masing di Kuala Lumpur dan Shah Alam - akan berlangsung sebelum Maghrib.

NGO yang sering mencetuskan kontroversi kerana melakukan protes dengan pelbagai aksi gimik, kini akan bercakap mengenai hak asasi manusia.

Kata Abdul Hadi, pihaknya sudah menasihati Zakir agar berhati-hati namun DAP mempolitikkan isu tersebut lalu PAS mengambil inisiatif menjawab bagi pihak pendakwah terbabit


Kerajaan negeri, kata exco, sentiasa serius memastikan agar setiap acara sukan mematuhi kehendak syariah

Dalam reaksinya, Ramasamy mengulangi pendirian untuk berdepan pendakwah itu di mahkamah dan tak akan lakukan 'pusingan-U' seperti orang lain.

Menurut Presiden Ikatan, langkah itu diambil selepas mendapati PAS menerima perjuangan mereka untuk rakyat pelbagai kaum di negara ini



Tiga hakim Mahkamah Rayuan sebulat suara membenarkan permohonan dikemukakan bekas PM tersebut

Bagaimanapun, ahli Jawatankuasa kerja pusat (CWC) MIC M Veeran berkata, Sekat tidak seharusnya melibatkan murid dalam isu berkenaan.

ULASAN | Perbahasan isu Dr Zakir Naik benar-benar menguji konsep serta operasi gagasan Rahmatan Lil Alamin yang dipromosikan kerajaan.

Kerajaan akan merujuk beberapa panduan yang ditetapkan badan antarabangsa supaya ada keseragaman.

“Pemimpin yang fikir mereka tahu segala-galanya ini milik zaman silam. Syed Sadiq, malangnya, peminat masa silam," kata bekas menteri itu.

Berikutan mata wang AS mengukuh dengan turun naik dalam pasaran kewangan dan harga minyak yang rendah.

Sri Lanka ialah pasaran luar negara terbesar Perodua, pengedar tempatan menjual lebih 15,600 kereta Perodua sejak 1997.

Pembayaran fasa ketiga Bantuan Sara Hidup (BSH) 2019 akan dikreditkan terus ke akaun menggunakan maklumat akaun bank sebelum ini.

Susulan keputusan kewangan suku keduanya yang lemah.

Bagaimanapun, kabinet tidak akan membuat keputusan sehingga semua cadangan berkaitan tol di lebuh raya dipertimbang.

Meskipun kerajaan sudah memutuskan untuk tidak menghantar Dr Zakir Naik pulang ke negara asalnya di India.

Perkembangan itu hadir enam bulan selepas Malaysia berjaya memperoleh bon Samurai bernilai 200 bilion yen (RM7.3 bilion).

Kata Dr Mahathir, PH bersama-sama dalam membuat membuat keputusan termasuk berhubung isu yang dilihat kritikal.

Ia pernah dicadangkan pada era BN menjadi kerajaan dulu namun tidak menjadi kenyataan

Setakat ini skuad bandar raya Selangor itu memperoleh sembilan mata daripada empat perlawanan

Kata Menteri Belia dan Sukan itu, pendidikan anak-anak tidak boleh dijadikan tebusan atau bahan tawar-menawar termasuk dalam membantah pembelajaran tulisan Jawi di sekolah vernakular

Negara ini milik semua


Jika tidak diikuti dan difahami, kata pengerusi Lembaga Pengarah Unisza, maka adalah kepincangan dalam negara
