
MP: Pembangkang dapat liputan lebih luas di Internet
Anggota parlimen Kota Belud berkata, sekarang ini lebih ramai orang membaca
Malaysiakini
berbanding
Utusan Malaysia
dan lebih banyak membaca
The Malaysian Insider
daripada
The Star

Anggota parlimen Kota Belud berkata, sekarang ini lebih ramai orang membaca
Malaysiakini
berbanding
Utusan Malaysia
dan lebih banyak membaca
The Malaysian Insider
daripada
The Star

Pengarah penyelidikan PAS Dr Dzulkefly Ahmad berkata, perpecahan itu juga tidak harus dilihat sebagai satu masalah sebaliknya sebagai keuntungan kepada rakyat.



"... Sekiranya sesuatu terjadi ke atas diri saya, Umno dan PERKASA mesti bertanggungjawab sepenuhnya," kata Lim Guan Eng dalam satu kenyataan hari ini.

Dzulkefly Ahmad berkata, perkara itu hanya melibatkan perkara urus tadbir yang dibolehkan dalam Islam.

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, MAIS dan JAIS akan dipanggil dalam masa terdekat ini, bagi menerangkan perkembangan siasatan yang telah mereka jalankan.

Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata selepas tarikh itu, jika mereka tidak dilantik semula, portfolio yang belum diisi akan diagihkan kepada anggota exco sedia ada untuk sementara waktu.

Menurut Rafizi, Najib bersikap hipokrit apabila memperbesar-besarkan sumbangannya kepada Felda tetapi tidak memberikan projek NFC bernilai ai lebih RM300 juta kepada syarikat dimiliki Felda.

Mahkamah Tinggi Ipoh menangguhkan pendengaran permohonan injunksi terhadap 20 peserta Felcra bagi menghalang mereka menuai, mengutip atau memotong hasil kelapa sawit.

Ketua Wira PERKASA Pulau Pinang berkata anggota mereka berada di situ untuk meninjau tetapi ada pihak yang membuat provokasi sebaik Ketua Menteri Lim Guan Eng tiba.

Katanya, pembantu beliau Asrullah Effendi Abdullah cuba merampas mikrofon dari Nurul Izzah bagi menghalangnya daripada terus berucap atas alasan penduduk tempatan yang membantah acara itu semakin tidak dapat dikawal.

Menurut Fuziah, kenyataan Najib bahawa fakta saintifik menunjukkan projek titu tidak membawa kemudaratan kepada masyarakat setempat adalah sub-judice kerana ia boleh mempengaruhi keputusan mahkamah.

dikemaskini 2.34pm
"Konsert Erykah Badu dibatalkan kerana melanggar garis panduan PUSPAL iaitu menyentuh sensitiviti agama dan nilai-nilai budaya Malaysia," kata menteri penerangan.

Farmhouse Supermarkets dimiliki bersama oleh suami Ketua Wanita Umno, Datuk Mohd Salleh Ismail bersama dua anak mereka, Wan Shahinur Izran, dan Wan Izzana Fatimah Zabedah.

Pejabat Peguam Negara membuat bantahan awal terhadap permohonan sepuluh penduduk yang mencabar tindakan AELB memberikan lesen operasi sementara (TOL) kepada syarikat pemprosesan nadir bumi Lynas.

dikemaskini 8.50pm
Pengarah Penerangan kerajaan Selangor Dr Badrulamin Bahron berkata, kes berkenaan mendapat perhatian Tengku Mahkota yang didakwa mengenalinya secara peribadi.

Ditanya mengenai beberapa laporan akhbar berhubung kes itu yang juga dikenali sebagai “Projek IC’, Tan Sri Bernard Dompok berkata terlalu banyak "anggapan dan andaian" yang dibuat.

Presiden TI-M Paul Low berkata sebagai permulaan, kerajaan perlu melengkapkan inisiatif baru dengan memperuntukkan dana kepada parti-parti politik, bagi memastikan persaingan setara bagi kedua-dua pihak.

dikemaskini 12.06pm
"Permohonan maaf hari ini dengan kolum 'seciput' saiznya adalah amat tidak memadai," kata Mufti Perlis yang mengulas gambar artis Eryka Badu dengan tatu kalimah Allah di dadanya yang disiarkan akhbar itu.

Dua exco sedia ada yang tidak termasuk dalam senarai mengangkat sumpah sumpah hari ini ialah Datuk Phahrolrazi Zawawi dan Datuk Dr Ismail Salleh.

“Fitnah! Saya tidak berkhalwat. Saya tidak lakukan perbuatan itu! Saya tidak berada dalam satu bilik dengan ustaz (Badrulamin).Orang fitnah saya berniat jahat,” kata wanita yang didakwa berkhalwat dengan pemimpin PKR itu.

Kumpulan pendesak Melayu, PERKASA mahu kerajaan membatalkan konsert penyanyi "funk", "hip-hop" dan "soul", Erykah Badu, di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur yang dijadualkan esok atau akan 'merancang sesuatu'.

“Apa dosa saya? Saya tidak ada skandal perempuan. Tidak sapu projek.Tidak ambil balak. Rakyat Kedah gembira dengan apa yang ada sekarang," kata Azizan dipetik akhbar itu.

Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Lee Chee Leong berkata akhbar itu juga akan diberi surat tunjuk sebab untuk memberi penjelasan bertulis dalam masa seminggu kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN).

Badrulamin juga mendakwa ayah wanita yang dituduh berkhalwat itu memberitahunya seorang ahli parlimen Pahang ada meminta nombor telefon suami wanita berkenaan melalui ketua kampung di situ.