
Meskipun tewas, Najib bangga usaha, semangat BN
Perdana menteri berkata kerja keras calon BN Dr Ahmad Sohaimi Lazim dan jentera parti telah berjaya mengurangkan majoriti undi yang diperoleh calon pembangkang.




Jumlah penghuni pondok agama yang merupakan orang luar tetapi didaftarkan sebagai pengundi Sungai Limau menyumbang kepada kekalahan BN dalam pilihan raya kecil Sungai Limau, kata Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir.
ANALISIS Kemerosotan lebih 50 peratus undi majoriti yang diperolehi PAS menimbul persoalan mengenai kemampuan pemimpin pemimpin "dua M" di Kedah dalam menerajui parti masing-masing dalam berdepan dengan PKR di Sungai Limau.
"Dalam tempoh 12 hari ini kita dapat kurangkan majoriti lebih besar, tentunya dalam tempoh lima tahun kita dapat berbuat sesuatu," kata ketua Umno Jerai, Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

Pesuruhjaya PAS Kedah itu berkata, langkah mengadakan pilihan raya kecil (PRK) DUN Sungai Lima pada hari bekerja menyebabkan tidak ramai pengundi luar yang balik mengundi kali ini.

"Kita tengok wanita di sini minat dengan BN, tetapi memandangkan ada yang berbai'ah dengan suami, mereka takut (untuk undi BN)," kata ketua Wanita Umno Malaysia itu.





MP Kluang Liew Chin Ting berkata, jumlah wang berkenaan meningkat dari RM158,090,000 pada 2010 kepada RM6,855,107,300 dalam bajet 2014.




SG LIMAU
Menteri Besar Kedah Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir melahirkan rasa kesal dengan insiden petugas jentera Pemuda PAS menumbuk seorang anggota Wanita Umno pagi ini, ketika proses pengundian pilihan raya kecil DUN Sungai Limau sejak berjalan.









Prof Tan Sri Dr Kamal Hassan berkata tuntutan itu hanya berlandaskan kepada pemikiran semata-mata dan bukannya bersandarkan kepada al-Quran, lapor Berita Harian hari ini.
Skim Pembiayaan Mikro yang diperkenalkan Januari lepas dengan peruntukan RM100 juta sudah diagih kepada 18,861 penjaja dan peniaga kecil dengan pinjaman keseluruhan berjumlah RM81 juta.
Penyerang import dari Argentina, Matias Ruben Conti muncul wira skuad Tok Gajah selepas menyumbat gol tunggal menerusi tandukan pada minit ke-58 selepas memanfaatkan hantaran daripada Azamuddin Mohd Akil.
Ketua jurulatih Kelantan, Bojan Hodak menyalahkan mutu pengadilan yang lemah sehingga memberi peluang kepada Pahang merangkul piala tersebut.
LA