
- Sepanjang hayatAKTIFINACTIVEEXPIRED
- Didaftarkan pada:Didaftarkan pada:Akan tamat tempoh pada:AKTIFINACTIVEEXPIRED
- LANGGAN
- Renew
- Sambung Langganan
- Settings
- Hubungi kami
- Log keluar


Tan Yee Kew menepis dakwaan bahawa beliau bersikap perkauman dalam isu pemindahan tapak Uptown Danau Kota ke Bazaria Wangsa Maju.




Ini selepas tular tular video pendedahan berkenaan sebuah sekolah rendah agama di Terengganu yang beroperasi tanpa kemudahan asas elektrik dan bekalan air.

Presiden NUTP itu turut menyenaraikan pelbagai program yang menurutnya dijalankan dengan baik oleh menteri berkenaan, termasuk mengurangkan bebanan kerja guru.

Setiausaha Agung Kafa berkata pasukan itu tidak mahu pemain yang tiada mutu permainan.


Ini susulan tawaran kerajaan negeri kepada kedai makan yang menutup operasi selepas 12 malam.


Dr Maszlee juga perlu melepaskan jawatan MP Simpang Renggam kerana terbukti beliau seorang yang gagal.

Tanggungjawab besar itu adalah suatu amanah yang amat mencabar untuk sesiapa jua yang memegangnya.

Panglima Tentera Udara Jen Tan Sri Affendi Buang dilantik sebagai Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang ke-21 berkuat kuasa hari ini.



ULASAN | Saya, Maszlee Malik, dengan ini memulangkan sebagai menteri pendidikan Malaysia, berkuat kuasa 3 Januari 2020.


Inkues bagi menentukan kematiannya di depot tahanan Imigresen Bukit Jalil pada 9 Julai lalu, bermula hari ini.



Perdana menteri berkata kedai itu beroperasi dengan jayanya di pulau Okinawa.

Ia bakal memberikan akses pendidikan yang lebih mudah serta berhampiran kawasan kediaman golongan pelajar itu.

Menteri Pendidikan kini dalam pertemuan dengan Dr Mahathir dan dijadual membuat sidang media pada pukul 4.30 petang ini.



Bermula hari ini, pegawai SPRM juga akan ditempatkan di Unit Integriti Negeri Sabah di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri.

Lebih 5,000 penduduk Orang Asli di sana dikatakan terputus hubungan apabila jalan balak ke bandar rosak dan berlumpur.

Menurut Bersih, PH mungkin kehilangan peluang emas untuk menyelamatkan masa depan negara jika ia tidak segera membuat perubahan institusi.

Pendaftar Jawi mengesahkan Bung Mokhtar Radin bernikah dengan pasangnya Zizie Izette pada 9 Jun 2010.

Defendan membuat permohonan itu pada 23 Dis lepas kerana sedang menjalani perbicaraan kes 1MDB di Mahkamah Tinggi Jenayah.

Jumlah itu melibatkan tujuh buah sekolah dari tujuh daerah di negeri itu.

Mohd Zuki, 58, dilantik sebagai KSN berkuat kuasa 1 Jan 2020 menggantikan Ismail yang bercuti sebelum persaraan wajib.

Kerajaan negeri menerima surat khas daripada perdana menteri pada 17 Dis lepas.

Gerakan dan Majlis Bahasa Cina Malaysia telah menyatakan hasrat untuk mencelah dalam saman itu yang difailkan peguam Mohd Khairul Azam Abdul Aziz.


Kertas penamaan calon boleh dikemukakan mulai 9 pagi sehingga 10 pagi kepada pegawai pengurus pilihan raya di Dewan Datuk Seri Panglima Haji Mohd Dun Banir.

GLOBAL | “Banyak kali kita hilang sabar, malah saya sendiri, dan saya minta maaf atas contoh tauladan yang tidak baik semalam,” kata Paus Francis. [VIDEO]




Selepas sambutan tahun baru, dilaporkan empat tan sampah dikutip di KLCC, 2.5 tan di Bukit Bintang dan 2.5 tan juga di Dataran Merdeka.

Tuntutan negara itu tiada asas perundangan, kata Indonesia, susulan kehadiran kapal pengawal negara itu di perairan wilayahnya.

Sukar untuk bayangkan Bront Palarae menjadi seorang ketua samseng, kepala mafia, penjenayah agung.

KEMASKINI 11.10AM | Ia selepas mengambil kira keadaan politik di negeri itu, kata presiden Umno.