
Hadangan Orang Asli diroboh dan dibakar
Empat kenderaan pacuan empat roda yang tertera logo Jabatan Perhutanan Kelantan dan dua jentolak tiba di lokasi hadangan itu pagi ini.

Empat kenderaan pacuan empat roda yang tertera logo Jabatan Perhutanan Kelantan dan dua jentolak tiba di lokasi hadangan itu pagi ini.

Ku Chin Wah, 58, menjelaskan beliau mengisytiharkan punca perolehan hartanya sepanjang 38 tahun berkhidmat dengan polis.

Jamal, Jumaat lalu ditahan reman selama lima hari, dibebaskan selepas penahanan tiga hari.

ULASAN l Kawan, jangan kesal dipanggil parti "cap ayam" kerana mereka naif memahami makna hidup.

PAS tak berkompromi pada “kezaliman” tapi mereka boleh dimanfaatkan untuk membela Islam.

“Dia pilih bangsa Melayu saja. Saya kata semua bangsa."

Cadangan menubuhkan MRSM berbayar dipandang sinis kumpulan pelajar.

Kod A913 dan A680 yang tertulis pada badan berus menunjukkan berus itu diperbuat daripada bulu babi.

Jumlah itu, kata Rafizi, hanya sedikit lebih baik berbanding kadar deposit tetap oleh bank.

"KDS adalah semata-mata kelab sosial dan sukan. Ahli-ahli dibenarkan untuk menempah bilik fungsi untuk acara peribadi, sosial, dan sukan sahaja."

Pergerakan itu syak jumlah sebenar “disembunyikan” boleh cecah angka AS$180 bilion.

ULASAN | Bermula daripada sistem pengurusan sehinggalah dalam urusan "budak milo" ramai berharap ia diberi landskap baru

Beberapa faktor dipetik Rafizi untuk jelaskan jangkaannya, termasuk unjuran meningkat harga minyak mentah dunia serta berakhirnya lambakan bekalan tak lama lagi

Angkasa memohon diberi peluang untuk membuka stesen minyak di jajaran Lebuh Raya Central Spine Road (CSR).

Pesuruhjaya Kehakiman, berkata mahkamah terikat dengan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung Seksyen 43 Akta Keterangan.

Penyanyi “Sayangi Dirimu” tak melihat kecaman terhadap kualiti vokalnya sebagai gugatan.

Kubah berasal daripada seni bina “Moorish Indian”, bukan seni bina Arab atau Melayu.

Ameer Ali Mydin juga berkata beliau tidak menyalahkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak seperti yang didakwa.

"Semasa tempoh pameran RDPT itu, SPR juga mempamerkan nama-nama pemilih yang akan dikeluarkan daripada Daftar Pemilih."

Ahmad Razif kini dalam pemerhatian doktor bagi tempoh 24 jam seterusnya dan dilaporkan stabil.

Kata polis, S Selva Kumar berhak hidup seperti orang biasa setelah menjalani hukuman atas kesalahannya.

Harga saham FGV naik empat sen kepada RM1.88 semasa ditutup pada tengah hari dengan 5.91 juta saham diniagakan.

Melayu paling ramai - 5,686 Melayu, 3,029 Cina, 872 India dan 36 yang lain-lain mendapat rumah kos rendah.

ULASAN l Peruntukan Perlembagaan Persekutuan menyatakan hanya bahagian tertentu tetapi bukan keseluruhan negeri boleh diambil alih.

Borang penerimaan pencalonan diserahkan kepada FAM sebentar tadi

MP Shah Alam anggap dirinya tidak mendapat keadilan kerana individu yang melakukan kekasaran di parlimen masih tidak didakwa di mahkamah.

"Saya tidak nampak beliau (Tengku Adnan) membuat pusingan U (atas kenyataannya). 48 jam adalah masa yang lama."

Di Google Doodle, si tua berambut putih dan berkaca mata sedang menggunakan mesin taip.

Tunku Ismail sertai saingan jawatan presiden FAM selepas mendapat perkenan daripada Sultan Ibrahim hari ini

Ia adalah rentetan daripada tindakan pimpinan Pemuda PAS berbusana songket pendekar Melayu di Muktamar Dewan Pemuda Pusat PAS tahun lepas.

Pemain kelab Jepun itu juga manusia yang boleh sakit dan penat seperti kita, pesan TMJ.

Susulan dakwaan terdapat niat untuk tidak mengiktiraf sistem raja berperlembagaan.

"Tidak betul dan itu adalah palsu...kementerian tidak pernah keluarkan surat pekeliling."

Penting untuk Umno dan BN pecah-belahkan Pakatan Harapan, kata pemimpin AMANAH.

"Hari ini maruah bangsa semakin diaibkan dengan perbuatan rasuah, pecah amanah, penipuan dan salah guna kuasa."

Zaid mendakwa pembatalan yang dimaklumkan semalam dibuat susulan “desakan politik”.

Jualan paksaan terbaru membabitkan pemilik dari China, India, Indonesia, Iran, Malaysia, United Kingdom dan Jerman.

Ia sekali gus menjadi kejuaraan kali kelima untuk Cameroon selepas mereka berjaya menjulangnya pada 1984, 1988, 2000 dan 2002

"Ada banyak alat penjimatan tenaga elektrik yang dijual di pasaran namun kebanyakannya tidak mempunyai kelulusan Sirim."

"Ada antara mereka ditahan di wad untuk rawatan susulan dan ada diberi rawatan pesakit luar."

"Kita semua terlibat dalam menentukan sistem penyampaian dilaksanakan secara lebih berkesan kepada rakyat untuk manfaat rakyat."

Sebelum ini rakyat Malaysia terpaksa menunggu sekurang-kurangnya empat bulan dan membelanjakan kos $2,500 Riyal (RM3,036).

Jika di Malaysia, dari mata turun ke undi.

"Kekeliruan kepada rakyat mengenai bentuk kerjasama ini harus dirungkai segera."

Selva didapati masih kejam dan terus mendapatkan gambar-gambar bogel wanita walaupun dari penjara.

“Saya cukup tidak senang dengan kenyataan Datuk Najib yang cuba suntik pemikiran rakyat inilah lambang perpaduan ummah."

Pelantikan Sothinathan adalah penting untuk mengukuhkan MIC bagi persediaan menghadapi pilihan raya umum ke-14 yang dijangka sukar.